Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κουραμπιές: Το πάθος του Θανασάκη, η προδοσία και το μεγάλο δίλλημα

ΑρχικήΟικιακάLIFEΚουραμπιές: Το πάθος του Θανασάκη, η προδοσία και το μεγάλο δίλλημα
spot_img

Πολλά ελληνικά σπίτια αυτές τις ημέρες, σήμερα, ίσως και ακριβώς αυτή τη στιγμή μοσχοβολάνε βούτυρο γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα… επιπλέον ο πάγκος της κουζίνας μοιάζει με χιονισμένο τοπίο από την ζάχαρη… την άχνη… που πασπαλίζουμε τους θεϊκούς κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό των ελληνικών Χριστουγέννων. Το όνομα του κουραμπιέ (το οποίο χρησιμοποιείται ενίοτε και ως κοσμητικό επίθετο για να χαρακτηρίσει τον φοβιτσιάρη, μαλθακό και νωθρό φαντάρο, και για να γίνω πιο κατανοητός έχει την ίδια σημασία με τον χαλβά…) προέρχεται από το περσικό Qurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας δημιούργησαν στο Νομό Καβάλας το 1924 τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κουραμπιέδων της Μικράς Ασίας. Έτσι σήμερα στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες είναι αυτοί της Νέας Καρβάλης.

Και σίγουρα όλοι γνωρίζετε ότι ο κουραμπιές συμμετέχει -άθελά του- σε ένα από τα πιο μεγάλα και διαχρονικά διλλήματα της Ελληνικής κοινωνίας που έχει διχάσει γενιές και γενιές: “Κουραμπιές ή Μελομακάρονο;” Και λέω διαχρονικό γιατί εάν ρωτήσεις κάποιον από τη σημερινή νεολαία να διαλέξει μεταξύ ροκ και ντίσκο δεν θα έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται, ενώ έχει παρέλθει οριστικά (?) και το μεγάλο δίλλημα: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός οέο;

Αν και κάποιοι αγαπάνε περισσότερο τα μελομακάρονα, γιατί όπως λένε το μελομακάρονο είναι φιλαράκι σου, είναι κολλητός σου, είναι εχέμυθος ενώ ο κουραμπιές είναι μεγάλος ρουφιάνος και χαφιές, αφήνει αποδείξεις και σε προδίδει όταν τον φας στην ζούλα…, εμείς προτιμάμε τους κουραμπιέδες και ας είναι ρουφιάνοι και ας παχαίνουν περισσότερο. ‘Η την κάνεις ή δεν την κάνεις. Όλα τα άλλα είναι μεσοβέζικα…

Το Cibum λοιπόν μέρες που ‘ναι επέλεξε αντί να δημοσιεύσει την μακράν καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες της αρχισυντάκτριας Ελένης Τσαγκά (που θα πάει θα μας την δώσει)… να αναδείξει το χαρακτηριστικό αυτό γλύκισμα από την χιουμοριστική του πλευρά. Την οπτική του Θανασάκη του μικρού ήρωα του ανεπανάληπτου Άρκα, ο οποίος λατρεύει τους κουραμπιέδες και ταλαιπωρείται απίστευτα προκειμένου να τους απολαύσει όπως και όσο θέλει, μαζί με μερικά αποφθέγματα του internet για το ανεπανάληπτο αυτό γλυκό.

Πηγή: https://www.facebook.com/ARKAS-The-Original-Page-352589524877216/
https://www.facebook.com/ARKAS-The-Original-Page-352589524877216/
https://www.facebook.com/ARKAS-The-Original-Page-352589524877216/
https://www.facebook.com/ARKAS-The-Original-Page-352589524877216/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο