Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όχι φράουλες το Δεκέμβριο! Άλλη μια περιέργεια του βασιλιά Καρόλου Γ’ στο φαγητό

ΑρχικήΟικιακάLIFEΌχι φράουλες το Δεκέμβριο! Άλλη μια περιέργεια του βασιλιά Καρόλου Γ' στο φαγητό
spot_img

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ μισούσε τα τρόφιμα που δεν ήταν…εποχής τους – ιδιαίτερα τις φράουλες!

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει κάποιες ιδιορρυθμίες που σχετίζονται με το φαγητό, oι οποίες έρχονται ξανά στη δημοσιότητα με αφορμή τη στέψη του σήμερα, στις 6 Μαΐου.

Πολλές από αυτές έχουν γραφτεί και στο βιβλίο με τίτλο “Επαναστάτης Πρίγκιπας, του Τομ Μπάουερ, που κυκλοφόρησε το 2018 για τον τότε Πρίγκιπα Κάρολο.

Αλλά οι αποκαλύψεις για τις παραξενιές του πλέον βασιλιά και την ιδιόρρυθμη σχέση του με το φαγητό συνεχίζουν να απασχολούν τις tabloids και τα ΜΜΕ, πλέον ερχόμενες από την Carolyn Robb, μια πρώην σεφ που εργάστηκε για τον μονάρχη για 11 χρόνια από το 1989.

Μιλώντας στο OK! Magazine, η Robb ισχυρίστηκε ότι ο Κάρολος μισούσε τα τρόφιμα που δεν ήταν…εποχής τους – ιδιαίτερα τις φράουλες!

Η Robb είπε πως ο Κάρολος έτρωγε πάντα μια μέτρια ποσότητα κρέατος και όλα τα συνοδευτικά έπρεπε να είναι στην εποχή τους. Ούτε κατά διάνοια δεν ήθελε να βλέπει φράουλες το Δεκέμβριο και η μαγείρισσα έπρεπε πάντα να μαγειρεύει με τα πιο φρέσκα υλικά, ενώ τα υπολείμματα θα έμπαιναν την επόμενη μέρα σε μια κις λορέν.

Παρά τις παραξενιές του, όμως, εκτιμούσε τη δουλειά της και έγραφε μικρές σημειώσεις για να επαινέσει το φαγητό της.

Το γεύμα της στέψης του Καρόλου έχει συζητηθεί πολύ, μιας και φαίνεται η ευαισθησία του για το περιβάλλον και η αγάπη του για τη χορτοφαγική διατροφή. Θα είναι μια κις λορέν με σπανάκι, φάβα, τυρί και εστραγκόν, που στην ουσία θα αλλάζει κάπως το παραδοσιακό πιάτο των στέψεων από κοτόπουλο. Για να εκτελεστεί με τελειότητα, έχει προσληφθεί  στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ένας vegan σεφ από τον Μάρτιο, που μάλιστα μαγειρεύει αποκλειστικά χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά μερικές ημέρες την εβδομάδα για τον Κάρολο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα