Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανίδα συγγραφέας μαγειρικής προτείνει μαρμελάδα στα σάντουιτς με μπέικον, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΒρετανίδα συγγραφέας μαγειρικής προτείνει μαρμελάδα στα σάντουιτς με μπέικον, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις
spot_img

Η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας μαγειρικής, Felicity Cloake, συγγραφέας των βιβλίων Red Sauce και Brown Sauce: A British Breakfast Odyssey, κατόρθωσε να διχάσει τους Βρετανούς, διατυπώνοντας την άποψη ότι σε ένα σάντουιτς με μπέικον ταιριάζει πιο πολύ η μαρμελάδα παρά η κέτσαπ ή η κλασσική παραδοσιακή Βρετανική καφέ σως.

«Αισθάνομαι κακή Βρετανίδα που το λέω, αλλά προτιμώ περισσότερο την αγγλική μουστάρδα σε ένα σάντουιτς μπέικον και μαρμελάδα. Σκεφτείτε το, το ζαμπόν συχνά γλασάρεται με μουστάρδα και μέλι. Ένας φίλος μου το σύστησε και νιώθω ότι μεταμορφώνομαι κάθε φορά που τρώω ένα».

Η πρότασή της δίχασε τους χρήστες του Twitter με κάποιους να λένε ότι χρησιμοποιούν τον συνδυασμό στα σάντουιτς εδώ και χρόνια, ενώ άλλοι τρομάζουν και μόνο στο άκουσμά του.

Μετά από έρευνα που έχει κάνει η Felicity για το αν η κόκκινη ή η καφέ σως ταιριάζει καλύτερα με ένα σάντουιτς με μπέικον και έχοντας έρθει σε επαφή με ανθρώπους από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Νότος ψηφίζει την κέτσαπ και η πιο μεσαία τάξη, την καφέ σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, ο 53χρονος Alex James, πρώην μπασίστας του συγκροτήματος Blur περιέγραψε στη Sun τον Ιανουάριο «πώς να φτιάξετε ένα τέλειο μπέικον sarnie» – με ένα από τα συστατικά του να είναι η μαρμελάδα.

«Το μπέικον συνδυάζεται πολύ καλά με τις άλλες γεύσεις, με μουστάρδα, κόκκινη σάλτα, καφέ σως, απλώστε τα όλα», είχε πει τότε και συμπλήρωσε: «Η μαρμελάδα είναι επίσης εκπληκτικά καλή. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι πιο περίεργο από το ψητό ζαμπόν με μέλι».

Ωστόσο, κορυφαίοι σεφ έχουν επικρίνει στο παρελθόν το συνδυασμό, με τον Fergus Henderson να λέει ότι «οι παραξενιές, όπως η μαρμελάδα, είναι παρατραβηγμένες».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο