Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέος έξυπνος τρόπος για να μην μαυρίζουν τα αβοκάντο

ΑρχικήΟικιακάΝέος έξυπνος τρόπος για να μην μαυρίζουν τα αβοκάντο
spot_img

Για να μην πετάτε τίποτα.

   Τα αβοκάντο είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα μια απίστευτα υγιεινή προσθήκη σε κάθε δίαιτα, ωστόσο είναι γνωστά για την ικανότητα τους να μαυρίζουν πολύ εύκολα μόλις κοπούν.

Μια λύση είναι το πασπάλισμα με χυμό λεμονιού, που όπως συμβαίνει και στην μπανάνα, αποτρέπει το αβοκάντο να μαυρίσει. Σύμφωνα με το Kidspot, μια γυναίκα σκέφτηκε ένα ακόμη έξυπνο hack για τη διατήρηση του αβοκάντο για εβδομάδες μετά την αγορά. Μοιράστηκε το μυστικό της στη σελίδα της οικογένειας Delish Recipes στο Facebook και ανέβασε μια φωτογραφία ενός δίσκου καλυμμένου με αλουμινόχαρτο, με τακτοποιημένα μικρά μπαλάκια πολτοποιημένου αβοκάντο.

   Η γυναίκα εξήγησε τι είχε κάνει: «Άρχισα να καταψύχω το αβοκάντο!» έγραψε. “Τα πολτοποιώ και χρησιμοποιώ μια μικρή μεζούρα για μπισκότα και μετά τα καταψύχω! Ναι, έτσι είναι. Μπορείτε να καταψύξετε αβοκάντο, έτοιμο να μετατραπεί σε γκουακαμόλε, smoothies ή άλειμμα σε μια στιγμή.”

    Συνέχισε εξηγώντας πόσο εύκολο και επιτυχημένο ήταν: “Δεν μαυρίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ και όταν σφίξουν σε λίγες ώρες τα ρίχνω σε μια μεγάλη τσάντα με φερμουάρ. Δεν τους προσθέτω τίποτα”. Αποκαλύπτοντας ότι το κόλπο σήμαινε ότι δεν χρειάζεται πλέον να πετάει τόποται, είπε ότι ξεπαγώνουν πολύ εύκολα και συνήθως παγώνει περίπου δύο σακούλες τη φορά: «Δοκιμάστε το!!» προέτρεψε.

      Η ιδέα έπεσε σαν… θύελλα με άλλα μέλη της ομάδας να σχολιάζουν: “Εξαιρετικός τρόπος να τα χρησιμοποιήσετε σε smoothies!” απάντησε ο ένας. «Θα δοκιμάσω αυτό το κόλπο!» είπε ένας άλλος. Ένας τρίτος πρόσθεσε: “Αυτό είναι υπέροχο!” Ένα άλλο μέλος είπε ότι θα τη βοηθούσε πραγματικά: “Μια υπέροχη συμβουλή! Ευχαριστώ. Είμαι το μόνο άτομο που του αρέσουν τα αβοκάντο στο σπίτι μας! Αυτή είναι μια εξαιρετική συμβουλή για να εξαντλήσω αυτά που χάνω μερικές φορές.”

    Ο ειδικός σε θέματα μαγειρικής του Kidspot’s Kitchen πρόσθεσε μερικές επιπλέον συμβουλές για να κάνει το hack ακόμα επιτυχημένο. Είπε ότι πρέπει τα αβοκάντο είναι απλώς ώριμα, καθώς αν είναι υπερβολικά ώριμα, θα χαλάσουν κατά την απόψυξη. Συνέστησε επίσης να στύψετε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ πάνω τους πριν από την κατάψυξη για να βεβαιωθείτε ότι δεν μαυρίζουν κατά την απόψυξη και να χρησιμοποιήσετε μια αεροστεγή σακούλα για αποθήκευση. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθούν καλά στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα, αλλά φροντίστε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά την απόψυξη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα