Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παιδικά κατάγματα: Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D επιβραδύνουν την επούλωση

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠαιδικά κατάγματα: Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D επιβραδύνουν την επούλωση
spot_img

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σε παιδιά, συνδέονται με αργή διαδικασία επούλωσης των καταγμάτων

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να επηρεάσουν την επούλωση των καταγμάτων στα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα. Η μελέτη, «Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συσχετίζονται με μεγαλύτερους χρόνους επούλωσης σε παιδιατρικούς ασθενείς με κατάγματα», εξέτασε 186 περιπτώσεις κατάγματος άκρων σε παιδιά από το 2015 έως το 2022 και διαπίστωσε ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συσχετίστηκαν με μεγαλύτερους χρόνους επούλωσης.

- Advertisement -

Η βιταμίνη D βρίσκεται κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε ψάρια και άλλα τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D όπως τα δημητριακά πρωινού. Η μέτρια έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να απορροφήσει τη βιταμίνη D.

Αυτό το αποτέλεσμα βρέθηκε σε κατάγματα και με και χωρίς ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, καθώς και όταν συγκρίθηκαν οι χρόνοι κλινικής επούλωσης με τους χρόνους ακτινογραφίας. Τα κατάγματα ποδιών σε παιδιά με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D που δεν χρειάστηκαν χειρουργική επέμβαση χρειάστηκαν επιπλέον 20 ημέρες για να επουλωθούν κλινικά και δύο μήνες περισσότερο για να δείξουν σημάδια ότι το κάταγμα εξαφανιζόταν στις ακτινογραφίες. Όσον αφορά τις περιπτώσεις όπου χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση, η επούλωση χρειάστηκε έναν επιπλέον μήνα για να επουλωθεί κλινικά και σχεδόν τέσσερις μήνες για να εξασθενίσουν τα κατάγματα στις ακτινογραφίες.

«Προηγούμενες μελέτες είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στο πώς η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καταγμάτων, αλλά τώρα βλέπουμε μια σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και των μεγαλύτερων χρόνων επούλωσης των καταγμάτων», δήλωσε η Jessica McQuerry, MD, ανώτερη συγγραφέας της μελέτης. «Στα παιδιά πρέπει να δίνεται μια ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει βιταμίνη D για τη γενική υγεία και για να βεβαιωθείτε ότι όταν συμβαίνουν ατυχήματα, μπορούν να θεραπευτούν κατάλληλα». Οι συγγραφείς της μελέτης συνέστησαν τον έλεγχο των επιπέδων βιταμίνης D εάν το παιδί σας έχει κάταγμα που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί από το τυπικό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα