Κι όμως…το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μπορεί να ξαναζωντανέψει σε μαγειρικές συνταγές!
Όπως και όλες οι γιορτές, τα Χριστούγεννα έφτασαν στο τέλος τους. Αυτό σημαίνει- αυτομάτως- το σταδιακό ξεστόλισμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων ή το πακετάρισμά τους για την αποθήκη αν είναι ψεύτικα.
Και ενώ αυτό ακριβώς το τελετουργικό κάνουν οι περισσότεροι, κάποιοι λίγο πιο ανορθόδοξοι και λίγο πιο ευφάνταστοι άνθρωποι δίνουν ξανά ζωή στα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα δέντρα, χρησιμοποιώντας τα κλαδιά ως συστατικό σε συνταγές!
Μπορεί κάποιοι από εσάς να σοκάρεστε και μόνο στην ιδέα, ωστόσο δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων. Η σεφ Τζούλια Γεωργαλλή έχει γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο για αυτό, με τίτλο “Πώς να φάτε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας“.
Πευκοβελόνες για γεύση και μυρωδιά στο φαγητό
Η Γεωργαλλή σε δηλώσεις της στον Guardian σχολιάζει ότι μπορεί κανείς να φάει “σχεδόν ολόκληρο” το χριστουγεννιάτικο δέντρο του (μιλώντας πάντα για αληθινά έλατα). “Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βελόνες όπως θα χρησιμοποιούσατε δεντρολίβανο ή φύλλα δάφνης, για γεύση“, σχολιάζει η συγγραφέας.
Μια άλλη μέθοδος που προτείνει είναι ο θρυμματισμός των πευκοβελόνων για να δοθεί άρωμα στο τζιν ή ακόμα και την ανάμειξή τους με ξύδι, για να γίνει πιο αρωματικό.
Συνέστησε, επίσης, να βάλει κανείς τμήματα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε ζεστό φούρνο μέχρι να απανθρακωθούν και στη συνέχεια να τα τοποθετήσει σε ένα μπλέντερ για να δημιουργήσει στάχτη (σκόνη) πεύκου που θα χρησιμοποιηθεί επίσης για γεύση.
Τσάι και σιρόπι πευκοβελόνας
Αν νομίζατε ότι οι ιδέες για ένα βρώσιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο σταματούν εδώ, είστε γελασμένοι! Το τσάι από πευκοβελόνα, το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί βράζοντας κατσαρόλες με νερό με προπλυμένες βελόνες έλατου και κλαδιά πεύκου είναι η νέα τάση στο TikTok, ανέφερε η Daily Mail.
Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το τσάι από χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να θεραπεύσει τους πόνους των μυών. Άλλοι χρησιμοποιούν επίσης πευκοβελόνες για να φτιάξουν ένα σιρόπι, βάζοντας φύλλα σε ένα τηγάνι με ζάχαρη και νερό και βράζοντάς το.
Αλλά οι πευκοβελόνες δεν είναι το μόνο μέρος του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας που μπορείτε να καταναλώσετε.
Παγωτό…έλατο!
Επιστρέφοντας πάλι στην Γεωργαλλή, η οποία είναι η οικοδέσποινα ενός βραδινού κλαμπ στο ανατολικό Λονδίνο με είδη μενού από χριστουγεννιάτικα δέντρα, είπε επίσης ότι άνθρωποι που επέλεξαν να ξαναφυτέψουν τα δέντρα τους μπορούν να φάνε τα νέα μπουμπούκια όταν φυτρώσουν την άνοιξη.
Προτείνει, ακόμη, σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τα ελατόδεντρά τους σε φαγητό πως το αγαπημένο της πιάτο είναι το Spruce Ice Cream Sundae, δηλαδή παγωτό από έλατο. Ωστόσο, προειδοποιεί τον κόσμο να φορά γάντια, καθότι οι πευκοβελόνες είναι συχνά αιχμηρές.