Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να κάνετε το ψωμί να διαρκεί περισσότερο;

ΑρχικήΟικιακάΠώς να κάνετε το ψωμί να διαρκεί περισσότερο;
spot_img

Κόλπα για αποθήκευση καθώς και “επαναφορά” του μπαγιάτικου ψωμιού.

   Σίγουρα θα έχετε ακούσει την αναφορά σε φρεσκοκατεψυγμένα προϊόντα και ευτυχώς για εμάς αυτό μπορεί να γίνει και με το ψωμί. Ουσιαστικά πρόκειται για την κατάψυξη προϊόντων αμέσως μετά την παραγωγή, μια διαδικασία που επιτρέπει να παραμείνουν φρέσκα μόλις αποψυχθούν, ακόμη και μετά από αρκετές μέρες. Η τακτική αυτή λειτουργεί τόσο με είδη ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας κ.α

Όσον αφορά το έτοιμο αγορασμένο ψωμί δεν πρέπει καταρχήν να το συντηρείτε στο ψυγείο γιατί μπαγιατεύει πολύ πιο γρήγορα. Αντίθετα πρέπει να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγή πλαστική σακούλα. Εάν το αγοράσατε σε χάρτινη σακούλα αφαιρέστε τα από τη σακούλα και τυλίξτε το σφιχτά σε μεμβράνη. Και όταν κόβετε ένα κομμάτι φροντίστε να το τυλίξετε εκ νέου με τη μεμβράνη.

    Εάν φτιάχνετε το δικό σας ψωμί, επιλέξτε συνταγές που περιλαμβάνουν λίπη όπως βούτυρο, λάδι ή αυγά. Αυτά τα συστατικά θα το βοηθήσουν να παραμείνει πιο μαλακό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Καλό θα ήταν να περιμένετε να κρυώσει εντελώς το φρεσκοψημένο ψωμί, είτε το έχετε ζυμώσει εσείς είτε το έχετε αγοράσει, πριν το αποθηκεύσετε. 

    Εάν σκοπεύετε να καταψύξετε το φρέσκο ψωμί, εκτός από το ότι πρέπει να το κάνετε σύντομα, θα πρέπει επίσης να το τυλίξετε σε πλαστικό και, ιδανικά, κόψτε το ψωμί σε φέτες πριν το καταψύξετε. Κομμένο σε φέτες, θα ξεπαγώσει σε περίπου 10 λεπτά ή μπορεί να φρυγανιστεί γρήγορα χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση απόψυξης στη τοστιέρα σας, επίσης με αυτόν το τρόπο μπορείτε να αποψύξετε την ακριβή ποσότητα που θα καταναλώσετε.

      Όπως και να έχει βέβαια, δεν θα αποφύγετε κάποια στιγμή να καταλήξετε με μια ποσότητα μπαγιάτικου ψωμιού. Υπάρχει όμως λύση και γι αυτό. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται χαμός για ακόμη μια φορά με το νέο hack, που θέλει να βρέξετε αρκετά το μπαγιάτικο ψωμί και έπειτα να τα ξαναψήσετε στους 180˚C για 10 λεπτά. Αυτό θα κάνει το ψωμί σας ξανά τραγανό και μαλακό στο εσωτερικό!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο