Είπαμε να φτιάξεις ένα γλυκό όχι να καθαρίζεις κιόλας μετά…
Όταν προσπαθούμε να κόψουμε μια μπάρα κουβερτούρας, κομματάκια πετάγονται από εδώ και από κει και στη συνέχεια προσγειώνονται στις επιφάνειες και λιώνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα χάος στην κουζίνα μας που στη συνέχεια θέλει σχολαστικό καθάρισμα.
Ακολουθώντας τα παρακάτω εύκολα βήματα θα ψιλοκόψεις το αγαπημένο συστατικό για γλυκά χωρίς ατυχήματα. Θα χρειαστείς μόνο βρεγμένο χαρτί κουζίνας, φούρνο μικροκυμάτων και ένα οδοντωτό μαχαίρι.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δες αν έχεις κι εσύ την ομάδα αίματος που καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης – Μελέτη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Και προϊόντα της Dunkin’ Donut στη μεγάλη ανάκληση των 2 εκατ. μολυσμένων προϊόντων – Η ζημιά λίγο πριν το Super Bowl
Βήμα 1ο: Ασφάλισε καλά την επιφάνεια κοπής σου ώστε να μην κουνιέται πάνω στον πάγκο. Αυτό θα το πετύχεις με λίγο χαρτί κουζίνας ή λεπτά πανάκια που έχεις βρέξει και στρώσει κάτω από την επιφάνεια κοπής.
Βήμα 2ο: Ζέστανε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά ώστε να τη μαλακώσεις αλλά όχι να την λιώσεις. Αυτό θα κάνει την σοκολάτα να κόβεται πιο εύκολα, χωρίς να δημιουργεί πολλά ξύσματα και το μαχαίρι δεν θα γλιστράει.
Βήμα 3ο: Τα δόντια της λεπίδας του μαχαιριού είναι πολύ καλύτερα από το απλό μαχαίρι για την σκληρή επιφάνεια της κουβερτούρας. Έτσι, δεν θα έχεις κάποιο ατύχημα ούτε θα δεις θραύσματα να εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έτσι θα διώξετε τη μυρωδιά ψαρίλας από την κουζίνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γάλα αμυγδάλου: Πώς θα καταλάβετε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ έχει χαλάσει