Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε τον καφέ

ΑρχικήΟικιακάΤο χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε τον καφέ
spot_img

Οι καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης για να διατηρήσει ο καφές γεύση και άρωμα περισσότερο.

Ο καφές σας έχει καθορισμένη διάρκεια ζωής. Έχετε περιορισμένο χρόνο για να βιώσετε τις υπέροχες γεύσεις και τις γευστικές νότες του αγαπημένου σας χαρμανιού. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να διατηρήσετε αυτές τις υπέροχες γεύσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποθηκεύοντας σωστά τον καφέ σας.

Η οξείδωση λειτουργεί ενάντια στη μεγάλη γεύση. Καθημερινά, ο καφές σας εκτίθεται σε περισσότερο οξυγόνο και υποβαθμίζει την ποιότητά του με την πάροδο του χρόνου.

Το καβούρδισμα του καφέ παράγει αέρια και έλαια στους κόκκους που ευθύνονται για τα υπέροχα αρώματα και τις γεύσεις που παίρνουμε κατά την παρασκευή. Όταν αλέθουμε τον καφέ, ανοίγουμε μεγαλύτερη επιφάνεια των κόκκων στην οξείδωση και επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, απελευθερώνοντας τα αέρια και τα έλαια στο εσωτερικό τους πολύ πιο γρήγορα.

Αποθήκευση του καφέ

Συγκρίνοντας τα αρώματα του φρεσκοαλεσμένου καφέ με τους κόκκους που αλέστηκαν πριν από λίγες ώρες, θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά.

Οι ολόκληροι κόκκοι διατηρούν το άρωμά τους πολύ περισσότερο από τον αλεσμένο καφέ (έως και 3-4 εβδομάδες). Καθώς περνάει ο καιρός και τα αέρια απελευθερώνονται με φυσικό τρόπο, θα παρατηρήσετε την απώλεια αρώματος και γεύσης κατά την παρασκευή καφέ.

Ο αλεσμένος καφές έχει μεγαλύτερη επιφάνεια εκτεθειμένη, αυξάνοντας το ρυθμό οξείδωσης και υποβαθμίζοντας το υπέροχο άρωμα. Έχετε μικρότερη διάρκεια ζωής στον αλεσμένο καφέ (περίπου 1-2 εβδομάδες). Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τον καφέ στο καλύτερό του επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφού ανοίξετε μια θερμοσφραγισμένη σακούλα, χρειάζεστε ένα αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε τη γεύση σας. Τα αεροστεγή δοχεία είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αναπαραγωγή της μεθόδου θερμοσυγκόλλησης στο σπίτι, επιβραδύνοντας την οξείδωση και διατηρώντας τη γεύση.

Λάβετε υπόψη σας ότι ο καφές είναι πορώδης, καθώς δεν είναι μόνο το οξυγόνο που απορροφάται και επηρεάζει τη γεύση. Ο καφές σας θα τραβήξει γεύση από οτιδήποτε υπάρχει γύρω του, όπως τα κρεμμύδια στο ντουλάπι ή η θερμότητα στον πάγκο της κουζίνας. Τα αεροστεγή δοχεία κάνουν την καλύτερη δουλειά για να μονώσουν τον καφέ από οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει τη γεύση στο φλιτζάνι.

Ως εκ τούτου, η πιο σημαντική συμβουλή για την αποθήκευση του καφέ είναι πως όσο πιο φρέσκος είναι ο καφές, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του.

Τέλος, αν έχετε μύλο καφέ, είναι προτιμότερο να αγοράζετε ολόκληρους κόκκους αντί για αλεσμένο καφέ, καθώς αυτό διευκολύνει την αποθήκευση του. Είναι προτιμότερο να αλέθετε τη σκόνη καφέ φρέσκια λίγο πριν την παρασκευή του.

Μπαίνει ο καφές στο ψυγείο;

Δεν πρέπει ποτέ να διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο. Aπορροφά κυριολεκτικά την υγρασία και τις ξένες οσμές. Και μόνο η μετακίνησή του μεταξύ του ψυγείου και της κουζίνας δημιουργεί συμπύκνωση που καταστρέφει το άρωμα του καφέ. Αν πάλι θέλετε να καταψύξετε τον καφέ, θα πρέπει να το κάνετε μόνο με ολόκληρους κόκκους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο