Οι απολαυστικές “βουτιές” μπισκότων σε ροφήματα είναι μία μορφή τέχνης αλλά και επιστήμης.
Το βούτηγμα μπισκότων, για όσους το κάνουν, είναι μια μορφή τέχνης. Το ζήτημα είναι να βρεις το τέλειο μπισκότο, να το βουτήξεις στην τέλεια θερμοκρασία, ακόμη και πόσα μπισκότα μπορείς να “εμβάπτισεις” πριν το ρόφημα γίνει περισσότερο μπισκότο παρά τσάι ή καφές.
Η Nikki Wren από την Espresso Warehouse, που είναι ειδικοί σε όλα τα ζεστά ροφήματα και τα μπισκότα, μοιράστηκε ότι όταν πρόκειται για το βούτηγμα μπισκότων, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να τηρήσει κάποιος με ακρίβεια: τον χρόνο εμβάπτισης.
Πόση ώρα πρέπει να βυθίζετε ένα μπισκότο στο τσάι / καφέ
Η Wren ανέφερε: «Ο απώτερος στόχος είναι να πετύχετε ένα μπισκότο που είναι μαλακό, αλλά καθόλου μουσκεμένο – τότε είναι που θα μείνετε με ένα διαλυμένο χάος στον πάτο του φλιτζανιού σας και κανείς δεν το θέλει αυτό».
Εξήγησε ότι, γενικά, ο ιδανικός χρόνος για να βουτήξετε ένα μπισκότο στο τσάι ή τον καφέ είναι περίπου 1-3 δευτερόλεπτα. Αυτό δίνει αρκετό χρόνο για να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ του να επιτραπεί στο μπισκότο να απορροφήσει αρκετό τσάι ή καφέ για να μαλακώσει η υφή του μπισκότου και ταυτόχρονα να μην γίνει υπερβολικά λασπώδες.
Ωστόσο, υπάρχει και κάτι περισσότερο. Το είδος του μπισκότου που επιλέγετε μπορεί επίσης να επηρεάσει το ιδανικό βούτηγμα, καθώς ορισμένα μπισκότα είναι πιο ευαίσθητα και είναι πιθανό να θρυμματιστούν πολύ πιο γρήγορα.
Η Wren πρόσθεσε: «Η θερμοκρασία του τσαγιού ή του καφέ σας μπορεί επίσης να επηρεάσει το χρόνο εμβάπτισης, καθώς ένα ζεστό υγρό θα επιταχύνει τη διαδικασία απορρόφησης αυξάνοντας τη διαλυτότητα των σακχάρων και των αμύλων στο μπισκότο σας».
Τα ιδανικά μπισκότα για να τα βουτάτε στο τσάι / καφέ
Η Dawn Reade, από τη μάρκα βιολογικών μπισκότων Island Bakery, δήλωσε ότι ενώ ο χρόνος έχει σημασία, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η επιλογή των μπισκότων σας: «Τα μπισκότα διαφέρουν στην υφή τους λόγω των μοναδικών συστατικών και των μεθόδων ψησίματος – υπάρχει μεγάλη ποικιλία!» Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πάχος και την υφή του μπισκότου.
Η Reade δήλωσε: «Τα περισσότερα κουλουράκια είναι βουτυρένια αλλά ελαφριά και ντελικάτα, και ως εκ τούτου απαιτούν μια σύντομη βουτιά για μια τέλεια μπουκιά».
«Ωστόσο τα πιο γερά μπισκότα, όπως τα θρύμματα βρώμης, είναι πιο γερά και μπορούν να αντέξουν μια μεγαλύτερη παραμονή στο τσάι ή τον καφέ για απολαυστική, μαλακή μπουκιά”.