Ίσως να φαίνεται τρελό όμως η συνταγή αυτή, επιβεβαιώνει ότι τελικά η νοστιμιά βρίσκεται στην απλότητα.
Οι περισσότεροι που ασχολούνται έστω και λίγο με την κουζίνα, έχουν συνδυάσει μία νόστιμη κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά με σοτάρισμα, μπαχαρικά, λαχανικά ψιλοκομμένα και διάφορα άλλα κοινά μυστικά. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη: Πως για μία σίγουρα επιτυχημένη σάλτσα ζυμαρικών χρειάζονται μόνο τρία υλικά, καθόλου προσπάθεια και καμία έγνοια!
Σύμφωνα με την Marcella Hazan πρόκειται για την καλύτερη σάλτσα ζυμαρικών που έχετε φτιάξει ποτέ αν και ίσως φαίνεται παράξενο να πετάς απλώς στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση μαζί με αποφλοιωμένες ντομάτες και αρκετό βούτυρο και απλώς να περιμένεις για 45 λεπτά…
Επειδή λοιπόν η ομορφιά αλλά και η νοστιμιά βρίσκονται στην απλότητα ιδού η συνταγή της Marcella Hazan:
- 800 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες σε κονσέρβα
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο και φυσικά αλάτι
Βάλτε τα όλα σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά ακάλυπτη. Ανακατέψτε τη περιστασιακά, αλλά δεν χρειάζεται και να… πολυσκάτε!
Όταν τελειώσει ο χρόνος, αφαιρέστε τα κρεμμύδια, σερβίρετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά ή τα μακαρόνια της επιλογής σας και καλή απόλαυση…