Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μακαρόνια με κιμά: 3 σεφ αποκαλύπτουν το μυστικό τους για ένα τέλειο πιάτο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΜακαρόνια με κιμά: 3 σεφ αποκαλύπτουν το μυστικό τους για ένα τέλειο πιάτο
spot_img

Τα “κόλπα” από τρεις γνωστούς σεφ, για να προκαλέσετε γαστρονομική «έκσταση» από ένα μόνο πιάτο, μακαρόνια με κιμά

Όλοι έχουμε μία αντιπάθεια σε ένα ή περισσότερα φαγητά. Σε άλλους δεν αρέσουν τα φασολάκια, σε άλλους το σπανακόρυζο, σε κάποιους τα γεμιστά και σε κάποιους η χειρότερη μέρα τους είναι το Πάσχα, καθώς θα αναγκαστούν να φάνε ή έστω να μυρίσουν αρνί. Η λίστα των φαγητών που προκαλούν αντιπάθειες είναι μεγάλη αλλά το μοναδικό φαγητό που σίγουρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, είναι τα μακαρόνια με κιμά. Και όχι άδικα… δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο κλασικού σπαγγέτι με κιμά σε κόκκινη σάλτσα. Είναι ένα πιάτο που χαρίζει όχι μόνο γεύση αλλά ξυπνάει και “μαμαδίστικες” μνήμες οικογενειακής θαλπωρής και χαράς. Επίσης είναι εύκολο στο μαγείρεμα, ο χρόνος μπορεί να προσαρμοστεί και με σχετικά οικονομικά υλικά.

- Advertisement -

Όχι άδικα λοιπόν, κατέχει περίοπτη θέση στον κατάλογο των πιο αγαπημένων φαγητών παιδιών και μεγάλων, γι αυτό και τα μικρά μυστικά για την τελειοποίηση της συνταγής είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

 Υπάρχουν διάφορες συνταγές με κάποιους να προσθέτουν εκτός από κρεμμύδια και ντομάτες, και καρότα, που άλλοι όμως δεν τα προτιμούν ή και πιπεριές και σκόρδο, ίσως και μία πρέζα ζάχαρη, ή ακόμα και κρασί, αλλά γενικά η πρακτική είναι ίδια. Μαγειρεύουμε τον κιμά σε κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει μαζί με κρεμμύδια προσθέτουμε τη σάλτσα, και τα βότανα και μπαχαρικά (πριν ή μετά το βράσιμο) αφήνουμε να βράσει, βράζουμε και τα μακαρόνια και Voila!

Η «άχαστη» Ελληνίδα μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, όπως και σε κάθε συνταγή έχει τα μυστικά της και για τα μακαρόνια με κιμά. Μεταξύ αυτών είναι το “σιγοβράσιμο” που αν και δεν είναι απαραίτητο, μελώνει και δένει σωστά τα υλικά. Επίσης επιβάλλεται τακτικό ανακάτεμα κατά το ρόδισμα του, αλλά όχι συνεχές. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι πως πρέπει να ζητάμε από τον κρεοπώλη (καταρχήν να κόβει τον κιμά μπροστά μας και να μην υπάρχει στη μηχανή κοπής, κιμάς από προηγούμενη παραγγελία) αλλά σύμφωνα με την Αργυρώ πρέπει να ο κιμάς να αλέθεται μόνο μία φορά. Τέλος ένα άλλο κόλπο της Αργυρώς, είναι πως πρέπει να σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και για να το εξασφαλίσουμε αυτό, μπορούμε να την σκεπάσουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο πριν προσθέσουμε το καπάκι.

Ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ όμως μοιράστηκε ένα μυστικό που θα κάνει το δημοφιλές πιάτο ακόμη πιο απολαυστικό: Το γάλα! Ο Paul Foster, ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου «Salt» στο Stratford Upon Avon, σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει ότι το γάλα θα απογειώσει τη γεύση αλλά και την υφή των μακαρονιών μας. Σύμφωνα με τον σεφ, λίγο γάλα δίνει στον κιμά (χωρίς να φαίνεται) μία πιο κρεμώδη υφή και όπως λέει αυτό “αλλάζει το παιχνίδι”.

Η Nagi από το RecipeTin Eats, τέλος, ρίχνει πάντα τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στον έτοιμο κιμά και δεν τον τοποθετεί με κουτάλι πάνω από τα μακαρόνια στο πιάτο. «Αυτό κάνει τη σάλτσα Bolognese να γαλακτωματοποιείται, άρα πήζει, γίνεται γυαλιστερή και κολλάει στα μακαρόνια» υποστηρίζει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα