Τα “κόλπα” από τρεις γνωστούς σεφ, για να προκαλέσετε γαστρονομική «έκσταση» από ένα μόνο πιάτο, μακαρόνια με κιμά
Όλοι έχουμε μία αντιπάθεια σε ένα ή περισσότερα φαγητά. Σε άλλους δεν αρέσουν τα φασολάκια, σε άλλους το σπανακόρυζο, σε κάποιους τα γεμιστά και σε κάποιους η χειρότερη μέρα τους είναι το Πάσχα, καθώς θα αναγκαστούν να φάνε ή έστω να μυρίσουν αρνί. Η λίστα των φαγητών που προκαλούν αντιπάθειες είναι μεγάλη αλλά το μοναδικό φαγητό που σίγουρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, είναι τα μακαρόνια με κιμά. Και όχι άδικα… δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο κλασικού σπαγγέτι με κιμά σε κόκκινη σάλτσα. Είναι ένα πιάτο που χαρίζει όχι μόνο γεύση αλλά ξυπνάει και “μαμαδίστικες” μνήμες οικογενειακής θαλπωρής και χαράς. Επίσης είναι εύκολο στο μαγείρεμα, ο χρόνος μπορεί να προσαρμοστεί και με σχετικά οικονομικά υλικά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δημητριακά Kellogg’s: Δικαστική έρευνα για χρήση χρωστικών από πετρέλαιο στα δημητριακά
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί ο ΕΦΕΤ δεν δίνει τα στοιχεία των εταιρειών τροφίμων που πουλάνε μη ασφαλή τρόφιμα;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βοηθάει η κανέλα στην απώλεια βάρους; Ο Ν. Ζορζοβίλης απαντά
Όχι άδικα λοιπόν, κατέχει περίοπτη θέση στον κατάλογο των πιο αγαπημένων φαγητών παιδιών και μεγάλων, γι αυτό και τα μικρά μυστικά για την τελειοποίηση της συνταγής είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
Υπάρχουν διάφορες συνταγές με κάποιους να προσθέτουν εκτός από κρεμμύδια και ντομάτες, και καρότα, που άλλοι όμως δεν τα προτιμούν ή και πιπεριές και σκόρδο, ίσως και μία πρέζα ζάχαρη, ή ακόμα και κρασί, αλλά γενικά η πρακτική είναι ίδια. Μαγειρεύουμε τον κιμά σε κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει μαζί με κρεμμύδια προσθέτουμε τη σάλτσα, και τα βότανα και μπαχαρικά (πριν ή μετά το βράσιμο) αφήνουμε να βράσει, βράζουμε και τα μακαρόνια και Voila!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νέα πρόστιμα σε σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και LIDL
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθετε εάν φάτε κιμά που έχει αποκτήσει καφέ χρώμα;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μολυσμένο σάντουιτς πυροδότησε σοβαρό αυτοάνοσο σε 30χρονη – «Μην αγνοείται αυτά τα συμπτώματα»
Η «άχαστη» Ελληνίδα μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, όπως και σε κάθε συνταγή έχει τα μυστικά της και για τα μακαρόνια με κιμά. Μεταξύ αυτών είναι το “σιγοβράσιμο” που αν και δεν είναι απαραίτητο, μελώνει και δένει σωστά τα υλικά. Επίσης επιβάλλεται τακτικό ανακάτεμα κατά το ρόδισμα του, αλλά όχι συνεχές. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι πως πρέπει να ζητάμε από τον κρεοπώλη (καταρχήν να κόβει τον κιμά μπροστά μας και να μην υπάρχει στη μηχανή κοπής, κιμάς από προηγούμενη παραγγελία) αλλά σύμφωνα με την Αργυρώ πρέπει να ο κιμάς να αλέθεται μόνο μία φορά. Τέλος ένα άλλο κόλπο της Αργυρώς, είναι πως πρέπει να σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και για να το εξασφαλίσουμε αυτό, μπορούμε να την σκεπάσουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο πριν προσθέσουμε το καπάκι.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | LIDL Ie: Χημική οσμή και γεύση σε παγωτό – 19 καταγγελίες από καταναλωτές – Ειδοποίηση RASFF
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ποιο είδος καφέ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων – Αποκαλυπτική επιστημονική μελέτη
Ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ όμως μοιράστηκε ένα μυστικό που θα κάνει το δημοφιλές πιάτο ακόμη πιο απολαυστικό: Το γάλα! Ο Paul Foster, ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου «Salt» στο Stratford Upon Avon, σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει ότι το γάλα θα απογειώσει τη γεύση αλλά και την υφή των μακαρονιών μας. Σύμφωνα με τον σεφ, λίγο γάλα δίνει στον κιμά (χωρίς να φαίνεται) μία πιο κρεμώδη υφή και όπως λέει αυτό “αλλάζει το παιχνίδι”.
Η Nagi από το RecipeTin Eats, τέλος, ρίχνει πάντα τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στον έτοιμο κιμά και δεν τον τοποθετεί με κουτάλι πάνω από τα μακαρόνια στο πιάτο. «Αυτό κάνει τη σάλτσα Bolognese να γαλακτωματοποιείται, άρα πήζει, γίνεται γυαλιστερή και κολλάει στα μακαρόνια» υποστηρίζει.