Το κατεψυγμένο πορτοκαλένιο επιδόρπιο απαιτεί μόνο τρία απλά υλικά και απλή διαδικασία.
Αυτό το απλό, λαχταριστό γλυκό και καθαριστικό ουρανίσκου είναι τέλειο μετά από ένα πλούσιο γεύμα και χρειάζονται μόνο τρία υλικά: χυμός πορτοκαλιού, γλυκάνισος και ζάχαρη άχνη.
ΥΛΙΚΑ
300 Ml χυμός πορτοκαλιού
Γλυκάνισος (αστεροειδής)
100 gr ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ψύξτε, μετά αδειάστε σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να παγώσει.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ψύξτε το μείγμα, στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη και παγώστε το μέχρι να σφίξει, ανακατεύοντας κάθε ώρα με ένα πιρούνι για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι.