Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 4 μυστικά για την τέλεια σάλτσα σύμφωνα με την επιστήμη

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤα 4 μυστικά για την τέλεια σάλτσα σύμφωνα με την επιστήμη
spot_img

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την γεύση και την ποιότητα της σάλτσας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η σάλτσα, απαραίτητο στοιχείο στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο, θεωρείται δεδομένη στα γιορτινά τραπέζια και κυρίως εάν το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει κρέας. Κάτι που τώρα τα Χριστούγεννα θεωρείται δεδομένο. Ποια σάλτσα όμως μπορεί να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα γεύσης και ποιότητας; Εδώ λοιπόν μπαίνει η επιστήμη. Είτε σάλτσα κοκκινιστή, είτε μουστάρδας, είτε σάλτσα γιαουρτιού, είτε Μπεαρνέζ, μπάρμπεκιου, σόγιας, τσάτνεϊ ή στένταρ, όποιο είδος σάλτσας και αν επιλέξουμε, υπάρχουν μερικοί συγκεκριμένοι και απλοί κανόνες για να μην γίνει ούτε πολύ νερουλή, ούτε με σβώλους, ούτε πολύ πηχτή.

Σύμφωνα με τον  καθηγητή Mark Miodownik του University College του Λονδίνου, που μίλησε στην huffingtonpost για την επιστήμη πίσω από την τέλεια σάλτσα, σημαντικοί είναι οι εξής παράγοντες: ο όγκος του υγρού, το βάθος της γεύσης, ο χρόνος ανάδευσης και η θερμοκρασία σερβιρίσματος.

Με βάση τα ευρήματα έρευνας 2.000 μαγείρων, η τέλεια σάλτσα πρέπει να είναι:

  • 115 ml σε όγκο – αρκετό για να καλύψει το κεντρικό κομμάτι και όλα τα συνοδευτικά του πιάτου (πατάτες, λαχανικά, ρύζι κτλ.)
  • Ανακάτεμα για 2,5 λεπτά τουλάχιστον ώστε να προκύψει βελούδινη λεία υφή χωρίς σβόλους
  • Το βάθος γεύσης σε κλίμακα 1-5 θα πρέπει να είναι το υψηλότερο στο 5, πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει όλους τους χυμούς από το ψητό σας και επιπλέον καρυκεύματα και τέλος πρέπει να
  • Σερβίρεται σε θερμοκρασία 69°C.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο