Τα μικρά μυστικά για την μεγάλη απόλαυση της στραπατσάδας
Η στραπατσάδα (ή καγιανάς) είναι ένα από τα πολύ απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια πολύ εύκολη συνταγή για καλοκαιρινή γευστική στραπατσάδα με πολύ ώριμες ντομάτες, που είναι και η εποχή τους.
Υλικά συνταγής
4 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες
5 ντοματίνια
5 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα βασιλικού για το πιάτο
Η συνταγή
Καταρχήν, πλένουμε τις ντομάτες (δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα).
Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες, και πετάμε τη φλούδα που μένει.
Τοποθετούμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν. Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά και ίσως χρειαστεί να χαμηλώσουμε λίγο τη θερμοκρασία.
Οταν όλα τα υγρά από τις τριμμένες ντομάτες σχεδόν εξατμιστούν, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Με μια ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού.
Θα πρέπει να δειτε τη σάλτσα ντομάτας να έχει κοκκινίσει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά.
Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
Γυρίζουμε απαλά και αλατίζουμε (αν προτιμάτε βάλτε χοντρό αλάτι)
Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στολίζουμε το κάθε πιάτο με τα φύλλα βασιλικού.
Συμβουλές:
• Η στραπατσάδα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερή.
• Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι, ή πατάτες τηγανητές.
Πηγή: supersyntages.gr