Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το φαγητό του καλοκαιριού: Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο φαγητό του καλοκαιριού: Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες
spot_img

Τα μικρά μυστικά για την μεγάλη απόλαυση της στραπατσάδας

Η στραπατσάδα (ή καγιανάς) είναι ένα από τα πολύ απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια πολύ εύκολη συνταγή για καλοκαιρινή γευστική στραπατσάδα με πολύ ώριμες ντομάτες, που είναι και η εποχή τους.

Υλικά συνταγής

4 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες

5 ντοματίνια

5 αυγά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 φύλλα βασιλικού για το πιάτο

Η συνταγή

Καταρχήν, πλένουμε τις ντομάτες (δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα).

Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες, και πετάμε τη φλούδα που μένει.

Τοποθετούμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν. Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά και ίσως χρειαστεί να χαμηλώσουμε λίγο τη θερμοκρασία.

Οταν όλα τα υγρά από τις τριμμένες ντομάτες σχεδόν εξατμιστούν, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Με μια ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού.

Θα πρέπει να δειτε τη σάλτσα ντομάτας να έχει κοκκινίσει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά.

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι

Γυρίζουμε απαλά και αλατίζουμε (αν προτιμάτε βάλτε χοντρό αλάτι)

Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στολίζουμε το κάθε πιάτο με τα φύλλα βασιλικού.

Συμβουλές:

• Η στραπατσάδα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερή.

• Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι, ή πατάτες τηγανητές.

Πηγή:  supersyntages.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο