Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
29.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το φαγητό του καλοκαιριού: Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο φαγητό του καλοκαιριού: Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες
spot_img

Τα μικρά μυστικά για την μεγάλη απόλαυση της στραπατσάδας

Η στραπατσάδα (ή καγιανάς) είναι ένα από τα πολύ απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια πολύ εύκολη συνταγή για καλοκαιρινή γευστική στραπατσάδα με πολύ ώριμες ντομάτες, που είναι και η εποχή τους.

Υλικά συνταγής

4 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες

5 ντοματίνια

5 αυγά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 φύλλα βασιλικού για το πιάτο

Η συνταγή

Καταρχήν, πλένουμε τις ντομάτες (δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα).

Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες, και πετάμε τη φλούδα που μένει.

Τοποθετούμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν. Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά και ίσως χρειαστεί να χαμηλώσουμε λίγο τη θερμοκρασία.

Οταν όλα τα υγρά από τις τριμμένες ντομάτες σχεδόν εξατμιστούν, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Με μια ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού.

Θα πρέπει να δειτε τη σάλτσα ντομάτας να έχει κοκκινίσει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά.

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι

Γυρίζουμε απαλά και αλατίζουμε (αν προτιμάτε βάλτε χοντρό αλάτι)

Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στολίζουμε το κάθε πιάτο με τα φύλλα βασιλικού.

Συμβουλές:

• Η στραπατσάδα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερή.

• Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι, ή πατάτες τηγανητές.

Πηγή:  supersyntages.gr

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα