Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το άγνωστο κόλπο για τέλειο ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων

ΑρχικήΟικιακάΤο άγνωστο κόλπο για τέλειο ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων
spot_img

Μια γυναίκα αποκαλύπτει το κόλπο που δίνει στα ζυμαρικά τέλεια υφή μετά το ζέσταμα.

   Ένα έξυπνο μαγειρικό κόλπο μοιράστηκε μια γυναίκα στο Reddit, απαντώντας στο ερώτημα «Ποιο είναι το μαγειρικό σας κόλπο που είναι δεύτερη φύση για εσάς, αλλά στην πραγματικότητα αρκετά άγνωστο;», αποκάλυψε τη μέθοδό της όσον αφορά το ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων που λειτουργεί αποτελεσματικά σχεδόν σε οτιδήποτε.

   Εξηγώντας την τεχνική της, η έμπειρη κυρία παρατήρησε: «Κρατάω ένα μικρό ποτηράκι στον φούρνο μικροκυμάτων μου. Αν μαγειρεύω οτιδήποτε απαιτεί υγρασία (να ζεσταίνω το ρύζι για παράδειγμα) προσθέτω νερό στο ποτήρι και ανάβω το φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα για να Ζεσταίνω το νερό και στη συνέχεια τοποθετώ ότι θέλω να ζεστάνω. Ο φούρνος μικροκυμάτων αχνίζει και ζεσταίνει όμορφα πράγματα όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά”.

   Σχολιάζοντας την ανάρτησή της, ένας χρήστης είπε: “Αυτό! Αλλαγή παιχνιδιού. Λειτουργεί εξαιρετικά και για το ζέσταμα της πίτσας – η υφή της κρούστας είναι πολύ καλύτερη”. Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: “Προσωπικά τοποθετώ μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα πάνω από το μπολ ή οτιδήποτε άλλο ζεσταίνω για το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά μου αρέσει και αυτή η ιδέα!” Ενώ ένας τρίτος είπε: “Υπέροχη συμβουλή, ευχαριστώ!”

   Ωστόσο, ένας ενδιαφερόμενος χρήστης ρώτησε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ποτήρι για να σταματήσει η υπερθέρμανση του νερού. Ρώτησε: “Πόσο μεγάλο ποτήρι μιλάμε; Δεν θα υπερθερμανόταν ούτε ένα σφηνάκι νερού μετά από 30 δευτερόλεπτα;” Σε απάντηση, η γυναίκα είπε: “Ανησυχούσα γι’ αυτό τις πρώτες φορές που το δοκίμασα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Στη συνέχεια, δεν άγγιξα ποτέ το νερό αφού το ζέστανα. Απλώς ζέσταινα το νερό και μετά έβαζα το πιάτο με το φαγητό. Επομένως, ίσως υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, αλλά δεν είχα ποτέ προβλήματα τα σχεδόν 10 χρόνια που το κάνω. Συνήθως αφήνω το κρύσταλλο μέσα. Σε αυτό το σημείο, το ποτήρι μένει στη γωνία του φούρνου μικροκυμάτων. Όταν θέλω συγκεκριμένα ατμό, θα φροντίσω να έχει νερό μέσα όταν φτιάχνω κάτι σαν ποπ κορν, το βγάζω».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο