Τι συνέβη όταν ο ατζέντης του τον προειδοποίησε ότι έπρεπε να πάρει 20 κιλά για έναν ρόλο.
Ο ηθοποιός Samuel L. Jackson αποκάλυψε στο παρελθόν ότι εγκατέλειψε τη φυτική διατροφή του για τις ανάγκες ενός κινηματογραφικού ρόλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την ταινία Ο θρύλος του Ταρζάν (2016), οι παραγωγοί τον προειδοποίησαν πως θα τον απολύσουν αν δεν έπαιρνε βάρος.
Εκείνη την περίοδο, ακολουθούσε φυτική διατροφή, όμως αποφάσισε να την εγκαταλείψει προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη μυϊκή μάζα.
Στην ταινία, ο Jackson υποδύθηκε μια φανταστική εκδοχή του δικηγόρου και ακτιβιστή Τζορτζ Ουάσινγκτον Ουίλιαμς, δίπλα στον Alexander Skarsgård στον ρόλο του Ταρζάν. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι πριν από τα γυρίσματα είχε χάσει περίπου 30 κιλά για έναν άλλο ρόλο, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους παραγωγούς.
Όπως εξήγησε, ο ατζέντης του τού τηλεφώνησε και τον προειδοποίησε ότι έπρεπε να πάρει 20 κιλά, καθώς η παραγωγή ήθελε να δείχνει πιο τρομακτικός στην οθόνη. Ο ίδιος αρχικά σκέφτηκε ότι η αδυνατισμένη του εμφάνιση θα έκανε τον Skarsgård να φαίνεται μεγαλύτερος, αλλά τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χορτοφαγική του διατροφή και το ίδιο βράδυ έφαγε ένα μπέργκερ με τρεις στοίβες κρέατος.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν από περίπου μια δεκαετία σε συνέντευξη στο AllHipHop, αλλά επανήλθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα μέσω άρθρου του Far Out Magazine. Το 2017, ο Jackson επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο WIRED ότι είχε υπάρξει φυτοφάγος, αλλά δεν ακολουθούσε πλέον αυτή τη διατροφή.
Είχε αναφέρει για πρώτη φορά τη μετάβασή του στη φυτική διατροφή το 2013 σε συνέντευξη στο Yahoo! Movies, όταν, σε ερώτηση σχετικά με την αδυνατισμένη του σιλουέτα στην πρεμιέρα του Captain America: The Winter Soldier, αποκάλυψε ότι το μυστικό του ήταν η νέα χορτοφαγική διατροφή του. Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να γίνει φυτοφάγος, απάντησε με χιούμορ ότι «απλά προσπαθεί να ζήσει για πάντα».
Τα τελευταία χρόνια, αρκετές μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη της φυτικής διατροφής στην υγεία. Μια μεγάλη ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2024 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.