Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Ομίχλη” γύρω από τον θάνατο της vegan influencer που τρεφόταν αποκλειστικά με τροφικά φρούτα και χυμούς

ΑρχικήΟικιακάVEGANism"Ομίχλη" γύρω από τον θάνατο της vegan influencer που τρεφόταν αποκλειστικά με τροφικά φρούτα και χυμούς
spot_img

Είχε να πιει νερό 6 χρόνια.

Η ασιτία και η εξάντληση φέρονται να ήταν τα αίτια του θανάτου της vegan influencer, Zhanna Samsonova, που πέθανε στις 21 Ιουλίου 2023, στη Μαλαισία.

Η Zhanna Samsonova τρεφόταν αποκλειστικά με τροπικά φρούτα και χυμούς, ενώ είχε αποκλείσει από τη διατροφή της το νερό τα τελευταία έξι χρόνια. Καυχιόταν μάλιστα ότι είχε κόψει τελείως το αλάτι, το λάδι και την πρωτεΐνη από τη διατροφή της, προωθώντας τη νηστεία ως τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών, μεταξύ τους και η Covid-19. Υπήρχαν επίσης περίοδοι κατά τις οποίες η 39χρονη ασκούσε «ξηρή νηστεία» – όπου αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες.

H επίσημη αιτία θανάτου της Zhanna Samsonova, ο οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ένα νοσοκομείο στη Μαλαισία στις 21 Ιουλίου, δεν έχει ανακοινωθεί. Η μητέρα της υποστηρίζει ότι στην απώλεια της ζωής της συνέβαλε σε μια «μόλυνση με συμπτώματα που μοιάζουν με της χολέρας», όμως οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι η 39χρονη είχε αποστεωθεί από τις ακραίες διατροφικές της συνήθειες, που απέκλειαν ακόμη και πολλές ομάδες «επιτρεπόμενων» vegan τροφών όπως οι ξηροί καρποί, και πέθανε από ασιτία.

Oι άνθρωποι που υιοθετούν μια χορτοφαγική ή και vegan διατροφή, είτε για λόγους υγείας, είτε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων έχοντας αποκλείσει την κατανάλωση κρέατος φαίνεται ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να παρουσιάσουν ελλείψεις σε σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Β12, η βιταμίνη D, ο σίδηρος, o ψευδάργυρος και το ασβέστιο.

Προκειμένου να αποτραπούν ελλείψεις, θα πρέπει η διατροφή να είναι πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη και πολύ συχνά να περιλαμβάνει και τρόφιμα τα οποία είναι εμπλουτισμένα με κάποια ή και όλα από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά ή να γίνεται λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, ειδικά για την βιταμίνη Β12.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο