Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για vegan (και νηστίσιμα) σοκολατένια Πασχαλινά αυγά

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΣυνταγή για vegan (και νηστίσιμα) σοκολατένια Πασχαλινά αυγά
spot_img

Για τους περισσότερους από εμάς, το Πάσχα έχει εξελιχθεί σε γιορτή της σοκολάτας και συγκεκριμένα της… “αυγουλένιας” σοκολάτας. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Ο Jamie Oliver παραθέτει μία εύκολη συνταγή για σοκολατένια Vegan αυγά και μάλιστα χωρίς ζάχαρη που είναι ακόμα πιο υγεινά για τα παιδιά.

Θα χρειαστείτε μία φόρμα (ή και περισσότερες αν θέλετε μικρά αυγά) την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης ή με είδη ζαχαροπλαστικής, ή ακόμα και από το διαδίκτυο. Και αν δεν θέλετε ή δεν βρείτε φόρμα για αυγά, μπορείτε να επιλέξετε φόρμα για λαγουδάκια. Και μην τρομάζετε δεν είναι ακριβή, καθώς οι τιμές κυμαίνονται από 2 μέχρι το πολύ 10 -12 ευρώ.

Για να φτιάξετε 1 μεγάλο αυγό ή 6 έως 8 μικρότερα αυγά, θα χρειαστείτε:

  • 200 γραμμάρια λάδι καρύδας,
  • 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης και
  • 120 γραμμάρια ακατέργαστη σκόνη κακάο. 
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2 με 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ VEGAN ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

  1. Λιώστε το λάδι σε ένα μπολ που το τοποθετείτε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν Μερί). Μόλις λιώσει, μεταφέρετε προσεκτικά το μπολ στην επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Προσθέστε το σιρόπι αγαύης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου ή ακόμα και μέλι για μια μη vegan εκδοχή) στο λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατέψτε τα.
  3. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία, ρευστή σοκολάτα.
  4. Κρατώντας λίγο από το μείγμα σοκολάτας, ρίξτε το υπόλοιπο στα φορμάκια της επιλογής σας, γέρνοντας τα, έτσι ώστε το μείγμα να καλύψει την επιφάνεια.
  5. Αφήστε τις φόρμες στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σας για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σοκολάτα.
  6. Βγάζετε τις φόρμες από το ψυγείο και αφαιρείτε προσεκτικά τα μισά σοκολατένια αβγά. Ρίξτε με κουτάλι το φυστικοβούτυρο (αν το χρησιμοποιήσετε) για μια γέμιση έκπληξη.
  7. Αλείψτε το χείλος κάθε φόρμας με την υγρή σοκολάτα που περίσσεψε και μετά κολλήστε τα μισά αυγά μεταξύ τους.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε!
  9. Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε παραδοσιακά σοκολατένια αυγά απόζαχαροπλαστείο φούρνο ή σουπερμάρκετ, είναι καλύτερο να προμηθευτείτε καλής ποιότητας, μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς αυτά θα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο