Το αγαπημένο παιδικό τυρί babybel λανσάρει μια φυτική εκδοχή του κλασικού τυριού της εγκαίρως για το Veganuary 2022 .
Το νέο vegan σνακ, το οποίο έρχεται τυλιγμένο σε πράσινο κερί για να το διαφοροποιήσει από το αυθεντικό κόκκινο στρογγυλό, θα διατίθεται στα υποκαταστήματα του Sainsbury’s από το Σάββατο, ημέρα που πολλοί Βρετανοί θα ξεκινήσουν τον μήνα φυτικής διατροφής, και στη συνέχεια αναμένεται να αρχίσει να πωλείται και από άλλους λιανοπωλητές.
Διατίθενται στο εμπόριο ως μια «διασκεδαστική και νόστιμη» εναλλακτική του παραδοσιακού τυριού. Oι δίσκοι με «κρεμώδη» γεύση είναι χωρίς γαλακτοκομικά και έχουν εγκριθεί από την Vegan Society.
Η μητρική εταιρεία Bel Group περιέγραψε το προϊόν ως «ιδανικό για vegans και όσους θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη εμπειρία σνακ μειώνοντας παράλληλα την πρόσληψη γαλακτοκομικών».
Ενώ το αρχικό σνακ με βάση τα γαλακτοκομικά περιλαμβάνει γαλακτοκομικό γάλα, νερό, αλάτι, λάδι και μικροβιακά ένζυμα, η νέα εναλλακτική περιέχει λάδι καρύδας και άμυλο, τα οποία σύμφωνα με τον παρασκευαστή λειτουργούν ως πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Β12.
Κάθε 20g vegan roundel περιέχει 50 θερμίδες και 3,6g λίπος, σε σύγκριση με τις 62 θερμίδες και 4,8g της αρχικής έκδοσης γαλακτοκομικών. Το νέο προϊόν περιέχει οριακά περισσότερο αλάτι από τη γαλακτοκομική έκδοση, σε 0,38g ανά μερίδα έναντι 0,36g.
Το vegan λανσάρισμα του αγαπημένου τυριού των παιδιών ακολουθεί την επιδρομή της μάρκας Bel Boursin στην αγορά με βάση τα φυτά μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν η Sainsbury’s άρχισε να πουλά μια εγκεκριμένη έκδοση από την Vegan Society του μαλακού τυριού με βότανα.
Η δημοτικότητα του Veganuary έχει εκτοξευθεί από τότε που ξεκίνησε η ετήσια εκδήλωση το 2014. Τον πρώτο χρόνο της, περίπου 3.300 άτομα δεσμεύτηκαν να κόψουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή τους για τον μήνα Ιανουάριο. Το 2021, σχεδόν 600.000 άνθρωποι εγγράφηκαν για να δοκιμάσουν μια βίγκαν διατροφή.