Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού εμπειρίας πελάτη που διοργανώνουν ΕΣΑ και ΟΠΑ

ΑρχικήΝέαΟλοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού εμπειρίας πελάτη που διοργανώνουν ΕΣΑ και ΟΠΑ
spot_img

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού «Retail Customer Experience Awards 2021». Η μαραθώνια ψηφιακή παρουσίαση των αξιολογήσεων των συμμετοχών εκατοντάδων φυσικών & ψηφιακών καταστημάτων από ομάδες τεταρτοετών φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ειδικής κριτικής επιτροπής.

Μετά από μυστική επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα και εξαντλητική ανάλυση των e-shops, οι ομάδες των φοιτητών ακολουθώντας οδηγίες και κριτήρια αξιολόγησης που έθεσαν οι επίκουροι καθηγητές του ΟΠΑ, Καλυψώ Καραντινού και Δημήτρης Δρόσος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα εντυπωσιάζοντας τα μέλη της επιτροπής με την επιστημονική αρτιότητα, αλλά και την εμπορική προσέγγιση των δεδομένων και ανέδειξαν με τεκμηριωμένες αποδείξεις τα φυσικά και τα ψηφιακά καταστήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι παρουσιάσεις βαθμολογήθηκαν από την επιτροπή και τους καθηγητές και οι καλύτερες εξ αυτών επιβραβεύτηκαν από τον ΕΣΑ με συμβολικά δώρα και ονομαστική βεβαίωση βράβευσης των νικητών. Σε όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές θα απονεμηθεί ονομαστική βεβαίωση συμμετοχής και τα βιογραφικά τους θα προωθηθούν στις επιχειρήσεις των μελών του ΕΣΑ.

Οι τελικοί νικητές θα αναδειχθούν στη συνέχεια από ειδική επιτροπή βράβευσης, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΕΣΑ και του ΟΠΑ, καταξιωμένους επαγγελματίες και διακεκριμένες προσωπικότητες. Οι επιχειρήσεις που θα βραβευθούν θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη καθώς και προβολή στα μέσα επικοινωνίας του ΕΣΑ και του ΟΠΑ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που ο στόχος επετεύχθη και υπερήφανος που ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε για άλλη μία φορά πράξη την διασύνδεση των εμπορικών επιχειρήσεων με το εκπαιδευτικό σύστημα. Όσοι παρακολουθήσαμε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου να αναλύουν με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα, αντιληφθήκαμε όχι μόνο την ανάγκη που έχουν οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με την πραγματική αγορά, αλλά και την απόλυτη ανάγκη εμείς οι επιχειρηματίες να αντλήσουμε από τους νέους μας την επιστημονική γνώση και τις καινοτόμες πρακτικές που θα δώσουν στις εμπορικές επιχειρήσεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζονται για να παραμείνουν στο παιχνίδι την επόμενη ημέρα της κρίσης και να αναπτυχθούν, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τα παιδιά μας στη χώρα».

Ο πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Η υλοποίηση σημαντικών δράσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, όπως και με άλλους φορείς και επιχειρήσεις, προχωράει με επιτυχία. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΟΠΑ έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν πραγματικά ζητήματα της αγοράς, να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες και να διασυνδεθούν με τις επιχειρήσεις. Είμαι υπερήφανος για την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρουν οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΟΠΑ και είμαι χαρούμενος για την συνεισφορά του Πανεπιστημίου στην πραγματική οικονομία. Η εξωστρέφεια του ΟΠΑ συνεχίζεται και διευρύνεται κάθε ημέρα προς όφελος των φοιτητριών/τών και του οικοσυστήματος της οικονομίας».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο