Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

cibumLEARNING: Food Safety Culture Advanced Training Course

ΑρχικήΝέαcibumLEARNING: Food Safety Culture Advanced Training Course
spot_img

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της σειράς cibumLEARN* με θέμα τo Food Safety Culture.

Παρακολουθώντας το σεμινάριο αυτό, θα κατανοήστε πώς να δημιουργήσετε, να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε συνεχώς την Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων στις επιχειρήσεις. Εκπαιδευτής ο Νίκος ΓΔΟΝΤΕΛΗΣ, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στο σεμινάριο “Food Safety Culture Advanced Training Course” παρέχονται:

  • Εξήγηση με απλά λόγια της έννοιας του Food Safety Culture (FSC) και ανάλυση των βασικών πυλώνων του FSC (The 5 Food Safety Climate elements) και γιατί έχουν πραγματικά σημασία.
  • Γνώση του τρόπου εκτίμησης της ωριμότητας FSC (FSC maturity estimation – FSC classification) σε μια εταιρεία τροφίμων.
  • Πρακτικό εργαλείο για τη μέτρηση της ωριμότητας FSC μιας εταιρείας τροφίμων, μαζί με μια εντυπωσιακή εργαλειοθήκη για την βελτίωσή της.
  • Παρουσίαση της προσέγγισης και των απαιτήσεων του GFSI για του FSC (BRC, IFS, FSSC22000). ISO22000. PAS 320.
  • Τι ισχύει στην ΕΕ: Κανονισμός 2021/382.
  • Τι ισχύει στις ΗΠΑ: Ο FDA για το Food Safety Culture – Core Element 4 of the New Era of Smarter Food Safety Blueprint.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

-Τι είναι το FSC;

-Πώς ορίζεται και πώς εννοείται το FSC;

-Οι 5 βασικά συστατικά (key elements) του FSC:  δέσμευση, επικοινωνία, πόροι/εκπαίδευση, επίγνωση κινδύνων και μέτρηση απόδοσης / στοχοθεσία

-Πώς δημιουργείται και προωθείται το FSC;

-Πώς αξιολογείται το FSC;

-Ποια είναι τα υπάρχοντα μέτρα του FSC;

-Μοντέλα ωριμότητας για την ασφάλεια των τροφίμων 1) Αξίες και αποστολή, 2) Συστήματα ανθρώπων, 3) Προσαρμοστικότητα, 4) Συνέπεια και 5) Κίνδυνοι και ρίσκα.

-Πώς να διατηρήσετε και να βελτιώσετε το FSC σε μια εταιρεία τροφίμων;

-Προκλήσεις και εμπόδια για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό FSC.

-To FSC στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. BRC, IFS, FSSC, ISO22000.

-Πώς προωθείτε διεθνώς το FSC με νομοθετικές παρεμβάσεις (παραδείγματα ΕΕ και FDA)

Μαθησιακοί στόχοι

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση:

• Να εξηγήστε την έννοια της Κουλτούρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων

• Να κατανοείτε τις απαιτήσεις προτύπων, οδηγών και νομοθεσίας για την ενίσχυση της εταιρικής Κουλτούρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων

• Να αξιολογήστε το FSC σε μια εταιρεία τροφίμων με μετρήσιμο τρόπο

• Να εφαρμόστε ενέργειες βελτίωσης της ωριμότητας FSC σε μια εταιρεία τροφίμων

• Να κατανοήστε και να σχεδιάσετε στόχους FSC στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Προφίλ συμμετεχόντων

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για:

Υπευθύνους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων

Συμβούλους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων

Ελεγκτές / επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Προαπαιτούμενα

Πριν παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο, καλό είναι να έχετε διαβάσει: “A Culture of Food Safety – A Position Paper from the Global Food Safety Initiative (GFSI)”. Το ανωτέρω θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Παραδοτέα

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε ηλεκτρονικά:

Εργαλείο αξιολόγησης της κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων.

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ωριμότητας FSC για στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων.

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ωριμότητας FSC για το προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων.

Εργαλειοθήκη βελτίωσης της ωριμότητας του FSC επιχειρήσεων τροφίμων .

Διάρκεια

3h

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης».

Επιλογές

Για να εξυπηρετήσουμε το μαθησιακό σας προφίλ, την προτίμησή σας και τις ανάγκες σας, αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιείται είτε σε

Ζωντανές διαδικτυακές συνεδρίες online live sessions (zoom) – Εδώ οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τον εισηγητή μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και να υποβάλλουν ερωτήσεις, όπως και στην περίπτωση της δια ζώσης παρακολούθησης.  

Πρόσωπο με πρόσωπο ζωντανές συνεδρίες στις αίθουσες εκπαίδευσης  της AG ADVENT – Λεωφόρο Βουλιαγμένης 28 Ελληνικό – ΑΘΗΝΑ.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής 2ου Τριμήνου 2023

Online: 25 ΜΑΪΟΥ 2023 (14.00 – 17.00)

Classroom: 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (14.00 – 17.00)

Online: 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (12.00 – 15.00)

Training Fees (paid prior to seminar)

Online:

early bird (εγγραφή και εξόφληση 15 days πριν το σεμινάριο)  99€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα

regular 120€ + ΦΠΑ 24%  ανά συμμετέχοντα

Classroom:

early bird (εγγραφή και εξόφληση 15 days πριν το σεμινάριο)  220€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα

regular 250€ + ΦΠΑ 24%  ανά συμμετέχοντα – περιορισμένες θέσεις.

Course delivered by a selected Food Expert well experienced in corporate Food Safety Training topics

Εκπαιδευτής σας είναι ο Νίκος Γδοντέλης Βιολόγος MSc Food Science, με πολυετή εμπειρία στην συμβουλευτική Ασφάλειας Τροφίμων και την εκπαίδευση στελεχών. Συνιδρυτής και Διαχειριστής του cibum και Γενικός Διευθυντής της AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΕ.

About AG ADVENT

Η AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες συμβούλων που ειδικεύεται στην υποστήριξη εταιρειών του κλάδου της Βιομηχανίας Τροφίμων και Εστίασης στην Ελλάδα. Η παροχή συμβουλών, η εκπαίδευση και ο έλεγχος για την ασφάλεια τροφίμων είναι οι βασικές της δραστηριότητες. Οι σύμβουλοί της με πάνω από 27000 ώρες εκπαίδευσης, θεωρούνται ιδιαίτερα έμπειροι και αποτελεσματικοί.

Για να γραφτείτε στο σεμινάριο πατήστε ΕΔΩ και συμπληρώστε την φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες

Λένα Βουκουβάλα

Administration cibum τηλ. 6986818481

Νίκος Γδοντέλης

Γενικός Διευθυντής AG ADVENT τηλ.6973771414

* Η σειρά σεμιναρίων του cibum κάτω από τον τίτλο cibumLEARN έχει θέματα αιχμής για τον κλάδο των τροφίμων, που παρουσιάζονται σύντομα και πρακτικά, από επιλεγμένους εισηγητές της αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο