Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Α. Φιλακουρίδης (ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ): «Εστίαση στην υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία που ζητά ο Έλληνας Καταναλωτής»

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑ. Φιλακουρίδης (ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ): «Εστίαση στην υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία που ζητά ο Έλληνας Καταναλωτής»
spot_img

Ο εμπορικός Διευθυντής της ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, μίλησε στο Cibum για την διάκριση της εταιρείας στα FEA 2023, αλλά και για τον δρόμο της εταιρείας προς την κορυφή.

Με πάνω από 50 χρόνια παρουσία στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία «Χρυσά Αυγά» έχει κερδίσει και όχι άδικα, ηγετική θέση στον τομέα της, εστιάζοντας στο τρίπτυχο “Σεβασμός-Ποιότητα- Συνέπεια” προς τον καταναλωτή. Με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας στα Βραβεία  Food Experts’ Awards – FEA 2023 στο πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Detrop/HELEXPO, μίλησε στο Cibum o Αιμίλιος Φιλακουρίδης Εμπορικός Διευθυντής της «Χρυσά Αυγά», για τη σημασία της αναγνώρισης της προσπάθειας των εταιρειών μέσω της συμμετοχής σε αξιόπιστες διοργανώσεις, αλλά και για τον προϊόν που κέρδισε χρυσό βραβείο στην κατηγορία καινοτομία “Food innovation Stand Out”.

Το κίνητρο για συμμετοχή στα FEA 2023 τόνισε ο κ. Φιλακουρίδης ήταν «Ένα επιπλέον βραβείο οπότε μία επιπλέον αναγνώριση για τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος της εταιρείας μας, που προκύπτει σε συνέχεια της επικέντρωσής μας στην υψηλή ποιότητα, στην τήρηση των διεθνών προδιαγραφών αλλά και την αξιοπιστία και τη σιγουριά που ζητάει ο σημερινός καταναλωτής».

Ο Προϊστάμενος Πωλήσεων της Βορείου Ελλάδας, Πέτρος Βλάχος
παραλαμβάνει το βραβείο “Food innovation Stand Out” για το καινοτόμο προϊόν της ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ «Je l’egg».

Η εταιρεία διαγωνίστηκε με το καινοτόμο προϊόν «Je l’egg». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν, για την τελειοποίηση του οποίου χρειάστηκαν πολύμηνες έρευνες και μελέτες σύμφωνα με τον κ. Φιλακουρίδη και η επιτυχία του θεωρήθηκε από την αρχή σίγουρη. Το «Je l’egg» που διατίθεται στην αγορά σε 2 απολαυστικές γεύσεις: Κεράσι και πορτοκάλι, φτιάχνεται από ζελέ και ασπράδια αυγού, τα οποία έχουν υποστεί κατάλληλη θερμική επεξεργασία ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στον καταναλωτή. Είναι γευστικό, χορταστικό, με ελάχιστες θερμίδες (90 θερμίδες ανά κύπελο), χωρίς ζάχαρη (περιέχει στέβια) και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (δίνει 15 gr πρωτεΐνης). Ως συνέπεια των παραπάνω, είναι ένα ιδανικό σνακ, αφού χορταίνει και εξισορροπεί την ανάγκη μας για γλυκό. Παράλληλα, δεν παχαίνει ενώ χαρίζει δύναμη και ενέργεια, ιδανικό για απογευματινό, κατάλληλο ακόμη και για εκείνους που κάνουν δίαιτα, αλλά και για μεταπροπονητικό γεύμα, συνδυαστικά με ένα φρούτο.

Ο εμπορικός διευθυντής της «Χρυσά Αυγά» είπε στο Cibum, πως τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα για την απουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (GMO Free), ιονίζουσας ακτινοβολίας και συντηρητικών, ως αποτέλεσμα των νέων καταναλωτικών στάσεων για τρόφιμα καθαρής ετικέτας, τις οποίες παρακολουθεί αδιάλειπτα με στόχο να εναρμονίζεται στις νέες συνήθειες του καταναλωτή για υγιεινή διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Και μέσω αυτής της “στενής παρακολούθησης” όραμα της είναι να παραμείνει στην ηγετική θέση στον τομέα της αυγοπαραγωγής, να είναι Νο 1 στις πωλήσεις αυγών, να σχεδιάζει και να παρουσιάζει πρωτοποριακά και προστιθέμενης αξίας προϊόντα, τόσο στην κατηγορία των αυγών όσο και στα επεξεργασμένα προϊόντα αυγού (ασπράδι με υφή ζελέ, ασπράδι ροφήματα).

Συνέντευξη του κ. Π. Βλάχου στη Δημοσιογράφο του Cibum
Δέσποινα Χάρου κατά τη διάρκεια της βραδιάς απονομής των FEA 2023.

Η εταιρεία ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Α.Ε, ιδρύθηκε το 1996 από τη συνεργασία δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών, με πάνω από μισό αιώνα εμπειρίας στον χώρο. Διαθέτει ιδιόκτητες μονάδες στο Χιλιομόδι Κορινθίας και στο Σχηματάρι Βοιωτίας σε πάνω από 400 στρέμματα. Από το 2012 έχει ανανεώσει όλες τις κλωβοστοιχίες σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., παράγει με όλους του τρόπους εκτροφής και διαθέτει όλους τους τύπους αυγών.

Η επιχείρηση στοχεύοντας στην ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, ανέπτυξε σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων κατά ISO 22000, ISO 9001 και IFS. Έχει πιστοποιηθεί για την παροχή προϊόντων με απουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (GMO Free), ιονίζουσας ακτινοβολίας και απουσία συντηρητικών, καθώς επίσης από τις εταιρείες AGROCERT (ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) και τη ΔΗΩ.

Οι νικητές των βραβείων Food Expert’s Awards 2023 στο πλαίσιο της 31ης Detrop Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο