Το άσβεστο πάθος για εκλεκτά προϊόντα, από μικρούς παραγωγούς, με ελληνική σφραγίδα!
Υπάρχει κάτι πραγματικά μαγικό, στο να ανακαλύπτεις εξαιρετικές γεύσεις και να ενδίδεις στην τέχνη των μικρών παραγωγών. Στη Bliss Point, ήταν αυτό ακριβώς το πάθος τους για εκλεκτά προϊόντα, από μικρούς παραγωγούς με ελληνική σφραγίδα, που τους οδήγησε σε ένα απίστευτο ταξίδι εξερεύνησης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μάρκας, που ενσαρκώνει το ποιοτικό τυρί, όσο καμία άλλη!
Το 2016, ξεκίνησαν με αποστολή να διασχίσουν τα όμορφα τοπία της Ελλάδας, αναζητώντας τα κρυμμένα διαμάντια της παραγωγής τυριών. Οι συναντήσεις με πολυάριθμους μικρούς παραγωγούς, τους επέτρεψαν να διαλέξουν τους καλύτερους, για να παράγουν προϊόντα, με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα παραδοσιακές τεχνικές.
Στη Bliss Point, πιστεύουν ακράδαντα, ότι ένα τραπέζι στολισμένο με τρόφιμα υψηλής ποιότητας, έχει τη δύναμη να απογειώσει τις συζητήσεις με τους αγαπημένους και τους φίλους μας, σε μια κατάσταση απόλυτης ευδαιμονίας.
Με αυτό το σκεπτικό, γεννήθηκε η premium συλλογή από ελληνικά παλαιωμένα τυριά, που ονομάστηκε εύστοχα Bliss Point.
Κάθε ένα από τα προϊόντα κατασκευάζεται σχολαστικά στο χέρι, χρησιμοποιώντας μοναδικές, παραδοσιακές συνταγές, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά τυριών, που διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα και γεύση, αποτυπώνοντας την ουσία της πλούσιας, γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
Μια από τις αξιοσημείωτες καινοτομίες τους είναι η εισαγωγή μιας συσκευασίας, σταθερού βάρους 125 γραμμαρίων, για τα εκλεκτά τους τυριά. Ήταν η πρώτη φορά, που ένα ελληνικό σκληρό τυρί διατίθεται σε τόσο μικρή συσκευασία, επιτρέποντας στους λάτρεις των τυριών να απολαμβάνουν τα προϊόντα τους, σε πιο εύχρηστες μερίδες. Μερικές φορές, μια μικρή γεύση τελειότητας είναι το μόνο που χρειάζεται για να μεταφερθεί κανείς σε μια κατάσταση γαστρονομικής έκστασης!
Για όσους επιθυμούν μια ελαφρώς μεγαλύτερη απόλαυση, έχουν επίσης εισαγάγει μια συσκευασία μίνι γραβιέρας, σταθερού βάρους 300 γραμμαρίων. Αυτό επιτρέπει στους γνώστες των τυριών, να απολαμβάνουν τις γεμάτες γεύσεις των ελληνικών τυριών τους, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του ελέγχου των μερίδων.
Για το εξαιρετικό Κυανό, το πρώτο ελληνικό μπλε τυρί, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και συνεργασίας με έμπειρους Γάλλους τυροκόμους, έχουμε αναφερθεί παλαιότερα στο cibum.
Ένα άλλο ξεχωριστό προϊόν της συλλογής Bliss Point, είναι η Γραβιέρα Παλαιωμένη Σπηλιάς, που ωριμάζει σε σπηλιές και παράγεται στη γραφική περιοχή της Κρήτης. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, αυτό το τυρί υφίσταται μια ειδική διαδικασία, 12μηνης παλαίωσης, στα βάθη των σπηλαίων, με αποτέλεσμα ένα πραγματικά εξαιρετικό προϊόν. Με υψηλότερο ποσοστό πρόβειου γάλακτος και μια πινελιά κατσικίσιου γάλακτος, που προέρχεται από προσεκτικά επιλεγμένα κοπάδια, που βόσκουν στα ορεινά τοπία της Κρήτης, διαθέτει πλούσια, γεμάτη γεύση και παρατεταμένη επίγευση, που δεν είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετική!
Η Bliss Point, μας προτείνει να τη συνδυάσουμε με ένα ποτήρι ροζέ κρασί, από το Ξινόμαυρο. Οι λεπτές γεύσεις του κρασιού συμπληρώνουν υπέροχα τη στιβαρότητα αυτής της γραβιέρας, δημιουργώντας μια αρμονική συμφωνία γεύσεων! Συνοδευόμενη από μια επιλογή πολύσπορου ψωμιού, ξηρούς καρπούς και μια σταγόνα θυμαρίσιου μελιού, η εμπειρία γίνεται πραγματικά υπερβατική!
Από την ίδια σειρά, μπορείτε ακόμη να επιλέξετε και Γραβιέρα Παλαιωμένη με Θρούμπι ή Γραβιέρα Παλαιωμένη με Μαύρη Τρούφα.
Τη σειρά Bliss Point, των εξαιρετικών τυριών, θα την αναζητήσετε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης εδώ