Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
24.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mitira Lesvos! Το εξαιρετικό, βιολογικό, παρθένο ελαιόλαδο από τη Λέσβο και την οικογένεια Καραλή!

ΑρχικήTop quality 4uΒιομηχανία / ΠαραγωγήMitira Lesvos! Το εξαιρετικό, βιολογικό, παρθένο ελαιόλαδο από τη Λέσβο και την οικογένεια Καραλή!
spot_img

Μήτηρα…που σημαίνει Μητέρα στην τοπική λεσβιακή διάλεκτο!

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένεια Καραλή δημιούργησε τον ελαιώνα της, σε κτήμα, που βρίσκεται σε έναν μικρό λόφο με εκπληκτική θέα, στο γραφικό λιμάνι της Μυτιλήνης!

Ένα από τα μυστικά, πίσω από την εξαιρετική ποιότητα των ελιών της οικογένειας Καραλή, βρίσκεται στο πλούσιο ασβεστολιθικό υπόστρωμα του εδάφους του κτήματος. Για να βελτιστοποιήσουν την ανάπτυξή τους, έχουν κατασκευάσει τεχνητές, πέτρινες βεράντες, στις οποίες οι ελιές αναπτύσσονται, δημιουργώντας ένα αμφιθεατρικό τοπίο, που προκαλεί πραγματικά δέος!

Σήμερα, συνεχίζοντας τις παραδόσεις που τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους, προσεγγίζουν την καλλιέργεια και την επεξεργασία του ελαιολάδου MITIRA LESVOS, με την ίδια αγάπη και τον ίδιο σεβασμό για τη γη τους. Η δέσμευσή τους στις βιολογικές πρακτικές διασφαλίζει ότι κάθε σταγόνα του ελαιολάδου είναι καθαρή και παρθένα.

Για να εγγυηθούν το χαμηλό επίπεδο οξύτητας στο ελαιόλαδό τους, εφαρμόζουν μια σχολαστική διαδικασία συγκομιδής. Οι πρόωρες ελιές συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι, πριν από την έκθλιψη, με τη μέθοδο της ψυχρής εκχύλισης. Έτσι, διατηρούνται οι λεπτές γεύσεις και τα αρώματα και εξασφαλίζεται η υψηλότερη ποιότητα του ελαιολάδου. Ποιότητα, που οφείλεται και στο ότι συνεργάζονται αποκλειστικά, με ένα πιστοποιημένο ελαιοτριβείο, σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

Το MITIRA LESVOS είναι χρυσόχρωμο, με απαλή γεύση, αρωματικό και αποτελείται από μια μίξη, μεταξύ της ποικιλίας Κολοβή και Αδραμιτιάνη, και τα δύο μοναδικά στο νησί της Λέσβου.

Η σύνθεσή του, λόγω της μεθόδου της ψυχρής εκχύλισης, είναι απαλλαγμένη από έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και πρόσθετες ουσίες, διατηρώντας έτσι τα ευεργετικά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία του ελαιολάδου.

Διατίθεται σε 1 λίτρο, 500ml και 250ml και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα