Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευαγγελία Καρβέλα

Οινολόγος, MSc, PhD

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ: Μαρούσι/ Μέγαρα

ΣΠΟΥΔΕΣ

2017 – 2020 MBA: European University of Cyprus Τίτλος διπλωματικής: «Μελέτη της στάσης των Ελλήνων καταναλωτών ως προς τα «Λειτουργικά Τρόφιμα».

2007 – 2011: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Διδακτορικός τίτλος με θέμα: «ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΙΚΑ» ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ανάκτηση και αξιολόγησή τους ως πρόσθετων σε μοντέλα τροφίμων.

2004-2006: Ecole National Supérieure Agronomique de Montpellier (ENSAM σε συνεργασία με το ENITA του Bordeaux και το IHEV) Master “Vigne et Vin” (Υποτροφία I.K.Y.) Θέμα: «Εκχύλισης πολυφαινολών σε πρότυπα διαλύματα οίνου περιέχοντας τεμάχια  ξύλου δρυός: Κινητική  και επίδραση στα αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά».

1999 -2003: Σχολή Τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής  Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Τμήμα Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών Πτυχιακή εργασία: «Βελτίωση της ποιότητας των οίνων με βάση το σύστημα HACCP».

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ              

2021 – Σήμερα: Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας –Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου

2013 – 2020: Τμήμα R&D, της εταιρείας Γιώτης

2008 – 2019: Καθηγήτρια στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Le Monde», για τα μαθήματα Τροφογνωσία, Οινολογία, Διαιτολόγια- Διαιτητική και Υγιεινή Τροφίμων.

2010 – 2012: Καθηγήτρια στα ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής, στο μάθημα Στοιχεία Χημείας- Κοσμητολογία (Εργαστήριο) στην ειδικότητα Τεχνικός φαρμάκων Καλ/κων & Παρεμφ. Προϊόντων

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Προσωπική φροντίδα

Για ποιο θέμαθα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα;

Μικροβιολογία Τροφίμων

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Ένα ποτήρι κρασί

Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;

Να αλλάξω πορεία από την βιομηχανία στην ακαδημαϊκή καριέρα

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Νηπιαγωγός

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Όχι μέχρι στιγμής.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Μουσική

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Η απόκτηση του Διδακτορικού μου

Σε ποιο ερώτημα θα θέλατε να γνωρίζεται την απάντηση;

Πώς θα εξελιχθεί η επαγγελματική μου καριέρα

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Δεν υπάρχει κάποια

Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;

Συμμετοχή στα κοινά (όχι την πολιτική)

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Μακαρόνια με σάλτσα

Τι ελπίζετε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ;

Η νοοτροπία του Έλληνα

Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;

Δρ. Δημήτρης Μακρής

Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;

Θεοδόσιος Τάσιος

Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;

Ήθος

Δεν πιστεύω στις αυθεντίες, αλλά στους σκληρά εργαζόμενους

Σε ποιο μη επαγγελματικό θέμα θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση 40 λεπτών χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία;

Παράδοση και κοινά δρώμενα (αν και όλα θέλουν προετοιμασία)

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Γυμναστική και διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων

Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο 100 ετών;

Είμαι ακόμα νέα?

Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;

Η Επιμονή

Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε  ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;

Τους μικροβιακούς

Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;

Δεν πιστεύω στις αυθεντίες αλλά στους σκληρά εργαζόμενους, άρα όποιον δούλευε πολύ

Μετάβαση στο περιεχόμενο