Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Lidl GB ζήτησε συγνώμη για τα ταρτάκια σοκολάτας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Lidl GB ζήτησε συγνώμη για τα ταρτάκια σοκολάτας
spot_img

Ανάκληση προϊόντος που αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Η Lidl GB ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους καταναλωτές και ανακάλεσε τα αλατισμένα ταρτάκια καραμέλας και σοκολάτας Duc De Coeur Salted Caramel & Chocolate Tartlets επειδή η σόγια που περιέχουν δεν έχει τονιστεί (με έντονη γραφή) στη λίστα συστατικών στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Αυτό μπορεί να είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την υγεία για όποιον έχει αλλεργία στη σόγια. Η νομοθεσία επιβάλει η ονομασία μιας αλλεργιογόνου ουσίας ή του προϊόντος να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση της ονομασίας από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών, παραδείγματος χάριν μέσω της γραμματοσειράς, της μορφής ή του χρώματος του φόντου.

Οι καταναλωτές κλήθηκαν από τον FSA να επιστρέψουν αυτό το προϊόν στο πλησιέστερο κατάστημα όπου θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων. Κανένα άλλο προϊόν Duc De Coeur στα καταστήματα Lidl GB δεν επηρεάζεται από αυτήν την ανάκληση.

Λεπτομέρειες προιόντος

Duc De Coeur Salted Caramel & Chocolate Tartlets
Pack size125g
Batch codeAll date codes

Η αλλεργία στη σόγια σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα όσων είναι αλλεργικοί στη σόγια αντιδρά υπερβολικά εάν καταναλωθεί. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν προβλήματα στο στομάχι, βήχα και φαγούρα. Μια σοβαρή αλλεργία στη σόγια μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία ενώ μπορεί να είναι και θανατηφόρα. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν αλλεργία στη σόγια. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας στη σόγια;

Τα συμπτώματα αλλεργίας στη σόγια περιλαμβάνουν:

  • Κνίδωση.
  • Κράμπες στο στομάχι.
  • Δυσπεψία.
  • Ναυτία και έμετος.
  • Διάρροια.
  • Σφίξιμο στο λαιμό.
  • Βήχας.
  • Κνησμός.
  • Εκζεμα.
  • Αναφυλαξία (δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένος καρδιακός ρυθμός, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ζάλη και σύγχυση).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο