Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl DK: Ανάκληση επικίνδυνου λουκάνικου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl DK: Ανάκληση επικίνδυνου λουκάνικου
spot_img

Ανακοίνωση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ LIDL στη Δανία ανακαλεί το λουκάνικο σουτζούκ Yayla sucuk, καθώς στο προϊόν εντοπίστηκε ο επικίνδυνος παθογόνος μικροοργανισμός  E.coli (STEC). 

H κατανάλωση τροφίμων ή νερού μολυσμένου με ορισμένους τύπους E. coli μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή γαστρεντερική νόσο. Ορισμένοι τύποι παθογόνων (που προκαλούν ασθένειες) E. coli , όπως το Shiga που παράγει τοξίνες E. coli (STEC), μπορεί να είναι απειλητικοί για τη ζωή. Οι κύριες πηγές των εστιών STEC είναι τα ωμά ή μη μαγειρεμένα προϊόντα κιμά, το νωπό γάλα και τα τυριά και τα μολυσμένα λαχανικά και τα λάχανα. Όταν ένας άνθρωπος μολυνθεί από E. coli ακόμα και αν δεν έχει συμπτώματα μπορεί να μεταφέρει το βακτήριο σε άλλους και αυτό συμβαίνει πιο συχνά με τους χειριστές (μάγειρες, σερβιτόρους) τροφίμων. Ορισμένες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αιματηρή διάρροια και να οδηγήσουν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως ένας τύπος νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) ή ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, χρόνιας νεφρικής νόσου και νευρολογικών προβλημάτων. 

Λεπτομέρειες προϊόντος:

Yayla Sucuk

Καθαρό βάρος: 250 g

Καλύτερη ημερομηνία: 04/05/2024

Αριθμός παρτίδας: 10878934 

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Δανίας foedevarestyrelsen, συμβούλεψε τους καταναλωτές να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα από όπου αγοράστηκε ή να το απορρίψουν. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα