Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Future Food Today

ΑρχικήFuture Food Today

Το φυτικό γάλα μέσω ζύμωσης ακριβείας θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη έως το 2040- Με ποια προϋπόθεση

Τι έδειξε έκθεση εταιρείας συμβούλων εναλλακτικών πρωτεϊνών.

Η νανοτεχνολογία φέρνει το αύριο στον ελληνικό πρωτογενή τομέα

Επίσκεψη Τσιάρα και Έζντεμιρ στο Ελληνικό Κέντρο Νανοτεχνολογίας Organic Electronics Technologist.

Ευρώπη: Έρχεται καπνιστός σολομός με βάση τη σπιρουλίνα

Με 40% πρωτεΐνη χωρίς συντηρητικά.

Startup φτιάχνει καφέ χωρίς… καφέ, με μπαγιάτικο ψωμί!

Άλλη μια καινοτομία με στόχο τη βιωσιμότητα.

Φυτικά “μπιφτέκια”: Πόσο υγιεινά είναι και πόσο ωφελούν τον πλανήτη – Η αλήθεια πίσω από την είδηση

Πόσα γνωρίζουμε για την "εισβολή" εναλλακτικών κρεάτων με βάση τα φυτά που έχουν εμφανιστεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Μαγειρικό λάδι από φύκια για σεφ: Υψηλό σημείο βρασμού, ευελιξία και βιωσιμότητα

Η αμερικανική startup Algae Cooking παρουσίασε ένα μαγειρικό λάδι που είναι βιώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγάνισμα και ψήσιμο.

Σιγκαπούρη: Έγκριση 16 τύπων εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση

Η Σιγκαπούρη πρωτοστατεί ξανά- Μεταξύ αυτών και ένα είδος μέλισσας.

Η ΙΚΕΑ επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για φυτικό σολομό

Επιπλέον χρηματοδότηση από την ΙΚΕΑ και άλλους επενδυτές κέρδισε η New School Foods για τη δημιουργία σολομού φυτικής προέλευσης.

Η Βρετανία επενδύει 17,8 εκατ. ευρώ σε έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει 15 εκατομμύρια £ για τη δημιουργία εναλλακτικού κέντρου καινοτομίας πρωτεΐνης παγκόσμιας εμβέλειας.

5 κορυφαίες τάσεις που αλλάζουν τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών το 2024

Πως οι νέες γενιές θα επηρεάσουν την αγορά.

Ιαπωνία: Ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων σε τροφή για χοίρους

Η καινοτόμος μέθοδος μέσω ζύμωσης με γαλακτικό οξύ.

Η NASA βραβεύει τις νέες τεχνολογίες τροφίμων για αποστολές στο διάστημα

Απένειμε 1,25 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις ομάδες στον τελικό του Deep Space Food.

Tο “blanc de blancs του μέλλοντος” απο την Ruinart

Η σαμπάνια για την κλιματική αλλαγή.

EFSA: Πράσινο φως για αλεύρι γρύλου ως νέο τρόφιμο

Ασφάλεια της σκόνης Acheta domesticus ως νέο τρόφιμο σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283α.

“Duckweed”: Ποιο είναι το μικρό υδρόβιο φυτό που μπορεί να φέρει επανάσταση στα τρόφιμα του αύριο;

Βασικά χαρακτηριστικά του φυτού η ταχεία ανάπτυξη και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Φινλανδία: Από την πρωτεΐνη εργαστηρίου στην πρωτεΐνη από… αέρα και ηλιακή ενέργεια

Έγκριση για το solein ως νέο τρόφιμο στη Σιγκαπούρη- Αναμένεται η εισαγωγή σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Π. Λαδακάκος (Μαγικός Κήπος): Η διαφοροποίηση που οδήγησε στην ξαφνική επιτυχία – Μαρούλια όλο το χρόνο χωρίς φυτοφάρμακα!

Ένας από του βασικούς μετόχους της "Μαγικός Κήπος" και πρόεδρος της Intelligent Green Crops, Παναγιώτης Λαδακάκος μίλησε στο cibum και τη Δέσποινα Χάρου, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνει τα προϊόντα της εταιρίας να ξεχωρίζουν, τον ρόλο της τεχνολογίας, τα σχέδια επέκτασης και για τον στόχο των 9.000.000 μαρουλιών το χρόνο.

Η Διατροφή του Μέλλοντος: Τι θέλουν οι καταναλωτές από τρόφιμα φυτικής προέλευσης που έχουν υποστεί ζύμωση

Μελέτη σε 7.800 καταναλωτές από 9 ευρωπαϊκές χώρες, για τη σημασία των αισθητηριακών κριτηρίων.

Αποκαλύφθηκαν τα τρόφιμα του μέλλοντος μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η έκθεση της Co-op διερευνά τις μεταβαλλόμενες απόψεις σχετικά με την ηθική και τη βιωσιμότητα των τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ερευνητές βρήκαν τη λύση για τη παραγωγή τροφίμων στο διάστημα!

Μελέτη δείχνει πώς οι άποικοι του διαστήματος θα μπορέσουν να παράγουν τα δικά τους τρόφιμα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο