Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την εξοικονόμηση πόσιμου νερού

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την εξοικονόμηση πόσιμου νερού
spot_img

Η ΗΠΕΙΡΟΣ προχώρησε σε εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας πόσιμου νερού στο εργοστάσιό της στην Ελασσόνα.

   Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το πόσιμο νερό που κανονικά χρησιμοποιείται στον βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου για τη διαλυτοποίηση του στερεού πολυηλεκτρολύτη, αντικαταστάθηκε πλέον με επεξεργασμένο νερό από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, επιτυγχάνοντας ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που αναμένεται να επιτευχθεί σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 3.000 m3.

   Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ στον Δομοκό, στο οποίο παράγεται το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές», έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση της χρήσης ενέργειας και φυσικών πόρων, όπως το νερό, μέσω της κυκλικής χρήσης. Πρόκειται για την πρώτη τυροκομική μονάδα στην Ελλάδα που έχει πετύχει το 100% των υγρών αποβλήτων της μονάδας επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού να χρησιμοποιείται για το πότισμα έκτασης 5 στρεμμάτων, μέσω ενός υπογείου συστήματος άρδευσης.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο