Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την εξοικονόμηση πόσιμου νερού

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την εξοικονόμηση πόσιμου νερού
spot_img

Η ΗΠΕΙΡΟΣ προχώρησε σε εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας πόσιμου νερού στο εργοστάσιό της στην Ελασσόνα.

   Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το πόσιμο νερό που κανονικά χρησιμοποιείται στον βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου για τη διαλυτοποίηση του στερεού πολυηλεκτρολύτη, αντικαταστάθηκε πλέον με επεξεργασμένο νερό από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, επιτυγχάνοντας ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που αναμένεται να επιτευχθεί σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 3.000 m3.

   Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ στον Δομοκό, στο οποίο παράγεται το Κατίκι Δομοκού «Ορεινές Πλαγιές», έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μείωση της χρήσης ενέργειας και φυσικών πόρων, όπως το νερό, μέσω της κυκλικής χρήσης. Πρόκειται για την πρώτη τυροκομική μονάδα στην Ελλάδα που έχει πετύχει το 100% των υγρών αποβλήτων της μονάδας επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού να χρησιμοποιείται για το πότισμα έκτασης 5 στρεμμάτων, μέσω ενός υπογείου συστήματος άρδευσης.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα