Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ προωθεί την εντομοφαγία – Το χρηματοδοτούμενο έργο SUSINCHAIN

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ ΕΕ προωθεί την εντομοφαγία - Το χρηματοδοτούμενο έργο SUSINCHAIN
spot_img

Προσπάθεια για αναστροφή της χαμηλής αποδοχής και εμπορευματοποίησης των βρώσιμων εντόμων.

 Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βρώσιμα έντομα μπορούν να παρέχουν στον ανθρώπινο πληθυσμό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, αμινοξέα και βιταμίνες. Θεωρούνται λοιπόν ο «κρίκος που λείπει» στο σύστημα διατροφής μιας κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας. Αν και τα έντομα και τα προϊόντα που προέρχονται από έντομα έχουν εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά από τότε που αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά ως πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών για ζωοτροφές και ανθρώπινη παραγωγή τροφίμων την τελευταία δεκαετία, η εμπορευματοποίησή τους παραμένει χαμηλή.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ( πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020) έργο SUSINCHAIN ​​στοχεύει στην αύξηση της οικονομικής βιωσιμότητας της αγοράς των εντόμων ξεπερνώντας τα υπάρχοντα εμπόδια για την κλιμάκωση της αλυσίδας αξίας των εντόμων στην ΕΕ. Θα δοκιμάσει και θα επικυρώσει τεχνολογίες και διεργασίες που εμφανίστηκαν πρόσφατα με στόχο μια βιώσιμη βιομηχανία εντόμων στην ΕΕ που παράγει ασφαλή προϊόντα εντόμων ή προϊόντα από ζώα που τρέφονται με έντομα, τα οποία εκτιμώνται από τους καταναλωτές. Στόχος είναι η αντικατάσταση της ζωικής πρωτεΐνης από πρωτεΐνη εντόμων κατά 10% στις ζωοτροφές και κατά 20% στις ανθρώπινες δίαιτες, και χίλιες φορές αύξηση τόσο στον όγκο παραγωγής όσο και θέσεις εργασίας το 2025.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο