Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να φτιάξετε την τέλεια τηγανιτή πατάτα σε φριτέζα αέρος;

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠως να φτιάξετε την τέλεια τηγανιτή πατάτα σε φριτέζα αέρος;
spot_img

Όλα τα μυστικά είναι εδώ.

   Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι τηγανίτες πατάτες είναι το φαγητό που αρέσει σχεδόν στους πάντες. Κυρίως όταν πρόκειται για πατάτες χωρίς το λάδι που αφήνει το τηγάνισμα, η χρήση φριτέζας αέρος είναι ένας από τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για να μαγειρέψετε το αγαπημένο συνοδευτικό, χωρίς λάδι. Το Independent δίνει ορισμένες συμβουλές για τέλειες πατάτες σε φριτέζα αέρος.

Στεγνώστε τις πατάτες σας

   Αφού κόψετε τις πατάτες, φροντίστε να τις σκουπίσετε ταμποναριστά με λίγο χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας, ανοίγοντας το δρόμο για επιπλέον τραγανά πατατάκια με αφράτο εσωτερικό.

Προσοχή στο υπερβολικό γέμισμα του κάδου 

   Υπάρχει ένας λόγος που οι άνθρωποι λένε «μην μαγειρεύεις όταν πεινάς». Το να γεμίζετε υπερβολικά το συρτάρι της φριτέζας σας μπορεί να είναι δελεαστικό όταν είστε πεινασμένοι, αλλά μπορεί να σταματήσει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα. Εάν μαγειρεύετε μια μεγάλη μερίδα, το μαγείρεμα της πατάτας σε παρτίδες είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τον υπερβολικό συνωστισμό.

Τοποθετήστε σταυρωτά

   Εάν μαγειρεύετε μια μεγάλη παρτίδα για αρκετό κόσμο, δοκιμάστε να απλώσετε τις πατάτες σε σταυρωτό ή δικτυωτό σχήμα, καθώς αυτό επιτρέπει στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί πλήρως γύρω από τα τσιπ για ένα τραγανό εξωτερικό.

Τρεις κορυφαίες συνταγές με τσιπς φριτέζας:

Συστατικά:

  • 800 γρ πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 240 γρ κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 120 γρ καλαμπόκι, κονσέρβα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη, καπνιστή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο
  • 1 λάιμ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 50 ml παχύρρευστη κρέμα
  • 25 ml γάλα
  • 50 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι

Μέθοδος:

   Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε τηγανιτές πατάτες, πάχους περίπου 8-10 mm. Μουλιάζουμε τις πατάτες σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τις πατάτες στο καλάθι της φριτέζας και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 180 C. Μετά αφαιρούμε το καλάθι και ανακινούμε. Ξανά τοποθετούμε το καλάθι και ψήνουμε για 21 λεπτά στους 180 C. Ανακινούμε άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

   Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη, ψιλοκόβοντας τα φρέσκα φύλλα θυμαριού. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι. Προσθέστε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε με αποξηραμένη ρίγανη, ψιλοκομμένο θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, χυμό λάιμ και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Για τον πουρέ αβοκάντο, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, καρυκεύουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό από ένα λάιμ και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

   Για τη σάλτσα τσένταρ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τριμμένο τσένταρ σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει λεία η σάλτσα. Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές τσίλι. Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις σερβίρουμε με το μείγμα λαχανικών, τον πουρέ αβοκάντο, τη σάλτσα τσένταρ και τις φρέσκες πιπεριές τσίλι.

  • Κλασικές χοντροκομμένες πατάτες

Συστατικά:

  • 1,2 κιλό πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος:

   Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες σε πάχος 1,5 εκ. και τις μουλιάζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε. Έπειτα τις μεταφέρουμε στο καλάθι της φριτέζας και ψήνουμε για 23 λεπτά στους 160 C. Αφαιρούμε το καλάθι και ανακινούμε τις πατάτες και στη συνέχεια ξανά ψήνουμε για 16 λεπτά στους 180 C. Ανακινούμε δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τις πατάτες από τη φριτέζα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.

  • Πατάτες λαχανικών

Συστατικά:

  • 1 παστινάκι
  • 2 καρότα
  • 200 γρ σελινόριζα
  • 1 αυγό μεγάλου μεγέθους
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Μέθοδος:

   Καθαρίζουμε και πλένουμε το παστινάκι, το καρότο και το σέλινο και τα κόβουμε σε πατάτες πάχους 1 εκ. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 3 λεπτά. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και το αλάτι, μετά συνδυάζουμε τη φρυγανιά, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου σε ένα άλλο μπολ. Βουτάμε πρώτα τις πατάτες στο χτυπημένο αυγό και μετά τις μεταφέρουμε στην τριμμένη φρυγανιά και τις καλύπτουμε καλά. Τοποθετούμε ομοιόμορφα τις πατάτες λαχανικών στο καλάθι και ψήνουμε για 16 λεπτά στους 180 C. Ανακινούμε δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο