ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομη αλίευση σχεδόν 5.000 αχινών και 427 τεμάχια ολοθούριου – Στα «πράσα»...

Παράνομη αλίευση σχεδόν 5.000 αχινών και 427 τεμάχια ολοθούριου – Στα «πράσα» δύο αλλοδαποί και ένας ερασιτέχνης Έλληνας

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνεχίζεται η παράνομη αλιεία ανά την Ελλάδα. Συνεχείς οι έλεγχοι του λιμενικού.

Οι Λιμενικοί Καβάλας εντόπισαν στην παραλία Φωλιάς Παγγαίου δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 43 ετών, να έχουν αλιεύσει τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια πενήντα (4.850) τεμάχια αχινούς, υπερβαίνοντας την επιτρεπόμενη ποσότητα και τις προβλεπόμενες διαστάσεις. Η νομοθεσία ορίζει πως, για τους κατόχους ερασιτεχνικής άδειας επιτρέπεται η αλίευση 30 αχινών ανά σκάφος, ενώ ο απλός ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να μαζέψει μέχρι 20. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αλιεύματα και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

- Advertisement -

Στα “πράσα” πιάστηκε από την λιμενικές αρχές Ηγουμενίτσας και ένας ερασιτέχνης ψαράς που αλίευσε χωρίς αλιευτικό εργαλείο, τετρακόσια είκοσι επτά (427) τεμάχια του είδους ολοθούριου, στην περιοχή ¨ΑΜΜΟΥΔΙΑ¨ στην Πρέβεζα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.  

Το ολοθούριο σύμφωνα με την επιστημονική ονομασία ή απλά ψολιόγκο (ή ψολιάγκο) για τους Έλληνες ψαράδες, μοιάζει με τον γυμνοσάλιαγκα και χρησιμοποιείται είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο σε διάφορα γουρμέ πιάτα κυρίως στους ασιατικούς πολιτισμούς, αν και η αποξηραμένη μορφή είναι μακράν η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη. Στο εξωτερικό είναι πολύ ακριβό και γι αυτό εξάγεται και από Έλληνες επιχειρηματίες σε ξένες χώρες. Ωστόσο στην Ελλάδα η συνηθισμένη του χρήση είναι ως εκλεκτό δόλωμα για τα παραγάδια, καθώς εκτός των άλλων έχει τη φυσική ιδιότητα να φωσφορίζει μέσα στο νερό αλλά πλέον αναδεικνύεται ως εκλεκτό έδεσμα και στη χώρα μας καθώς το προτείνουν στις συνταγές τους γνωστοί σεφ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία