Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής σύμφωνα με μελέτη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΈνα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής σύμφωνα με μελέτη
spot_img

Επιστημονική μελέτη για το αποτέλεσμα της κατανάλωσης 1 αβοκάντο την ημέρα.

Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής, σύμφωνα με μια ομάδα με επικεφαλής ερευνητές στο Τμήμα Διατροφικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Pen StateΗ κακή ποιότητα διατροφής αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, και πολλοί σύγχρονοι καταναλωτές έχουν κακή ποιότητα διατροφής με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Επικεφαλής αυτής της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Current Developments in Nutrition ήταν η Kristina Petersen, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών, και η Penny Kris-Etherton, συνταξιούχος Καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Evan Pugh. Οι ερευνήτριες εξέτασαν πώς μια παρέμβαση με βάση τα τρόφιμα – ένα αβοκάντο την ημέρα – επηρεάζει τη συνολική ποιότητα της διατροφής.

«Τα αβοκάντο είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που περιέχει πολλές φυτικές ίνες και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Θέλαμε να δούμε αν η τακτική πρόσληψη αυτής της τροφής θα οδηγούσε σε αύξηση της ποιότητας της διατροφής», είπε ο Petersen. «Προηγούμενη έρευνα παρατήρησης δείχνει ότι οι καταναλωτές αβοκάντο έχουν υψηλότερη ποιότητα διατροφής από τους μη καταναλωτές. Έτσι, αναπτύξαμε αυτή τη μελέτη για να προσδιορίσουμε εάν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αβοκάντο και της συνολικής ποιότητας της διατροφής». 

Η μελέτη περιελάμβανε 1.008 συμμετέχοντες που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα συνέχισε τη συνήθη διατροφή της και περιόρισε την πρόσληψη αβοκάντο κατά τη διάρκεια της μελέτης 26 εβδομάδων, ενώ η άλλη ομάδα ενσωμάτωσε ένα αβοκάντο την ημέρα στη διατροφή της.

«Διαπιστώσαμε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ένα αβοκάντο την ημέρα αύξησαν σημαντικά τη συμμόρφωσή τους στις διατροφικές οδηγίες», είπε ο Petersen. «Αυτό υποδηλώνει ότι στρατηγικές, όπως η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις διατροφικές οδηγίες και να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους».

 Σε σύγκριση με την ομάδα της συνήθους διατροφής, η ομάδα δίαιτας με συμπλήρωμα αβοκάντο είχε μεγαλύτερες αυξήσεις στους ακόλουθους παράγοντες στον Δείκτη Υγιεινής Διατροφής (HEI) από την έναρξη: συνολικά λαχανικά (0,99 βαθμοί, 95% CI: 0,77, 1,21), αναλογία λιπαρών οξέων (2,25 βαθμοί, 95% CI: 1,74, 2,77), νάτριο (1,03 βαθμοί, 95% CI: 0,52, 1,55), επεξεργασμένοι κόκκοι (0,82 βαθμοί, 95% CI: 0,32, 1,31) και πρόσθετα σάκχαρα (0,84 βαθμοί, 95% CI: 0,19 ).

Αν και οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν εξεπλάγησαν όταν είδαν ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο βελτίωσε την ποιότητα της διατροφής, δεν είχαν προβλέψει πώς θα μπορούσαν να το πετύχουν οι συμμετέχοντες.

«Διαπιστώσαμε ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν αβοκάντο ως υποκατάστατο ορισμένων τροφίμων υψηλότερων σε επεξεργασμένα δημητριακά και νάτριο», είπε ο Petersen. «Στη μελέτη μας, ταξινομήσαμε το αβοκάντο ως λαχανικό και είδαμε μια αύξηση στην κατανάλωση λαχανικών που αποδίδεται στην πρόσληψη αβοκάντο, αλλά και οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν το αβοκάντο για να αντικαταστήσουν ορισμένες πιο ανθυγιεινές επιλογές».

«Σε μελέτες όπως αυτή, είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τρόπους με βάση τα τρόφιμα για να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής, αλλά απαιτούνται επίσης στρατηγικές συμπεριφοράς για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να τηρούν τις διατροφικές οδηγίες και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιας νόσου», είπε η Petersen.

Το Avocado Nutrition Center υποστήριξε αυτή τη μελέτη ωστόσο δεν επηρέασε την ανάλυση δεδομένων, την ερμηνεία δεδομένων ή τη συγγραφή της δημοσιευμένης μελέτης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο