Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF στην Ελλάδα για ζυμαρικά με ζωικό DNA

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΕιδοποίηση RASFF στην Ελλάδα για ζυμαρικά με ζωικό DNA
spot_img

Ta noodls με DNA από χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι πωλούνται σε 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μία καλή εναλλακτική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν Vegan διατροφή είναι τα στιγμιαία νουντλς. Τα κύρια συστατικά στα στιγμιαία noodles είναι αλεύρι, άμυλο , νερό, αλάτι και/ή kansui, ένα είδος αλκαλικού μεταλλικού νερού που περιέχει ανθρακικό νάτριο και συνήθως ανθρακικό κάλιο , και μερικές φορές μικρή ποσότητα φωσφορικού οξέος. Κοινά συστατικά της αρωματικής σκόνης είναι το αλάτι, το γλουταμινικό μονονάτριο , τα καρυκεύματα και η ζάχαρη. Δηλαδή είναι ιδανικά για νηστεία ή για vegan επιλογή. Δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι.

 H Ιταλία ενημέρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ (RASFF) για παρουσία αδήλωτου DNA χοίρων, βοοειδών και κοτόπουλου σε noodles από την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ.

Τα ζυμαρικά πωλούνται σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της Ιταλικής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων πρόκειται για τα noodls NARUTO.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα