Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι μπανάνες έχουν πάντα καμπύλη;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι μπανάνες έχουν πάντα καμπύλη;
spot_img

Σε πιο φαινόμενο αποδίδεται το μοναδικό σχήμα τους;

   Η μπανάνα αποτελεί ένα αγαπημένο τροπικό φρούτο που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο, προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και καλλιεργείται σε πολλές από τις θερμότερες περιοχές του κόσμου. Έχει πολλά διατροφικά οφέλη, μεταξύ αυτών και η περιεκτικότητα της σε κάλιο. Εκτός από το χαρακτηριστικό χρώμα διαθέτει επίσης και ένα χαρακτηριστικό σχήμα, το οποίο αποδίδεται σε ένα μοναδικό φαινόμενο.

   Οι μπανάνες μπορεί να υπάρχουν με διαφορετικές καμπυλότητες, ωστόσο σχεδόν καμία δεν είναι ίσια και αυτό οφείλεται στον αρνητικό γεωτροπισμό. Όταν οι καρποί είναι νέοι, μεγαλώνουν προς το έδαφος, ωστόσο, καθώς τα φρούτα αναζητούν το φως του ήλιου καθώς ωριμάζουν, η μπανάνα αρχίζει να καμπυλώνεται προς τα πάνω αναζητώντας τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μπανάνες περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται αυξίνη, μια φυτική ορμόνη που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το φυτό ανταποκρίνεται στο ηλιακό φως.Έτσι, η μπανάνα περνά από μια διαδικασία που ονομάζεται αρνητικός γεωτροπισμός.

   Η έννοια του αρνητικού γεωτροπισμού δεν παρουσιάζεται μόνο στις μπανάνες καθώς και τα αγγούρια, ορισμένες φορές παρουσιάζουν παρόμοια καμπυλότητα. Σε γενικές γραμμές η ανάπτυξη φυτικών μερών όπως ο μίσχος, τα κλαδιά και τα φύλλα ενάντια στη βαρύτητα είναι αρνητικός γεωτροπισμός.

   Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν παρουσιάζουν όλες οι ρίζες θετικό γεωτροπισμό. Για παράδειγμα, οι εναέριες ρίζες των μαγγροβίων, γνωστές ως πνευμονοφόρα, παρουσιάζουν μια μοναδική συμπεριφορά και αναπτύσσονται προς τα πάνω ενάντια στη βαρύτητα, η οποία αναφέρεται ως αρνητικός γεωτροπισμός.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο