Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε Bistro ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τις κοτομπουκιές

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε Bistro ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τις κοτομπουκιές
spot_img

Ελλιπής ενημέρωση των καταναλωτών ότι οι κοτομπουκιές είναι κατεψυγμένες και όχι φρέσκιες.

Με απόφαση της Προϊσταμένης της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ., επιβλήθηκε στην επιχείρηση «CASA VERDE ΕΣΤΙΑΣΗ-ΚΑΦΕ Ε.Ε.» που έχει έδρα στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τ.Κ. 57200 Λαγκαδάς Θεσ/νίκης, διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500,00 €), σύμφωνα με τα άρθρα 22, 24, 25 και 26 του Ν.4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α΄/08-08-2013) «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», ως ισχύει και τοάρθρο 71, παρ. 4Α της αριθμ. 91354/2017 Υ.Α.(ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», ως ισχύει, κατά παράβαση της παρ. 3Β του άρθρου 71 «Ενδείξεις τιμοκαταλόγων» της ως άνω Υπουργικής Απόφασης,διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2024 στο bistro «CASA VERDE» της ανωτέρω επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι εντός του καταψύκτη υπήρχαν «μπουκίτσες κοτόπουλο φιλετάκι πανέ κτψ» (για την παρασκευή του πιάτου «κοτομπουκιές με πατάτες chicken nuggets»), οι οποίες ήταν κατεψυγμένες, ωστόσο στον τιμοκατάλογο που διατηρεί το ως άνω bistro, δεν αναγράφονταν η ένδειξη «κατεψυγμένο», είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών, με τρόπο  που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο