Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η γεύση της Coca-Cola είναι διαφορετική σε άλλες χώρες;

ΑρχικήΟικιακάΓιατί η γεύση της Coca-Cola είναι διαφορετική σε άλλες χώρες;
spot_img

O λόγος για τον οποίο η Coca cola τείνει να έχει διαφορετική γεύση από χώρα σε χώρα.

   Αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται πως γίνεται η μεξικάνικη Coca-Cola να έχει διαφορετική γεύση από την αμερικανική έκδοση. Αν και η εταιρία επιβεβαιώνει πως παντού πρόκειται για την ίδια συνταγή, μπορεί όντως μια αλλαγή να οφείλεται στα γλυκαντικά. 

  Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Coca-Cola, «Τα βασικά συστατικά και η διαδικασία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της Coca-Cola είναι τα ίδια σε όλες τις χώρες, αν και οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη γεύση με πολύ διαφορετικούς τρόπους». Στις ΗΠΑ, τα συστατικά του αναψυκτικού περιλαμβάνουν ανθρακούχο νερό, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, χρώμα καραμέλας, φωσφορικό οξύ, φυσικές γεύσεις και καφεΐνη.

    Η εταιρεία έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι “Είτε το πίνετε από κουτάκι είτε από μπουκάλι, η Coca-Cola είναι πάντα η ίδια. Είναι η ίδια συνταγή, τα ίδια συστατικά και η ίδια διαδικασία παρασκευής κάθε φορά”. Η Coca-Cola αναγνωρίζει επίσης ότι, ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή στον κόσμο, χρησιμοποιούν «είτε σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη είτε ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο». Σύμφωνα με μια έκθεση του 2015 της Smithsonian, η μεξικάνικη κόκα κόλα περιέχει ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ η Coca-Cola στις ΗΠΑ συνοδεύονται από σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο φυσικά καταλήγει να έχει διαφορετική γεύση από το αντίστοιχο.

  Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Coca cola τείνει να έχει διαφορετική γεύση από χώρα σε χώρα είναι λόγω της αποκλειστικής εμφιάλωσης της κόκας. Αυτό συμβαίνει όταν οι αλυσίδες ή οι franchisee έχουν μια συγκεκριμένη συμφωνία με την Coca-Cola, οπότε λαμβάνουν το συμπύκνωμα Coca-Cola και στη συνέχεια το εμφιαλώνουν ή το σερβίρουν οι ίδιοι επί τόπου, όπως για παράδειγμα σε εστιατόρια. Επειδή το αναψυκτικό αναμειγνύεται εκεί, το νερό, η ενανθράκωση και ο τύπος του γλυκαντικού μπορεί να διαφέρουν. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να επιλέξουν να χρησιμοποιούν λιγότερη συγκέντρωση σε διαφορετικά μέρη.

   Στο μεταξύ η βασική συνταγή της Coca cola παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, όποτε σε κάθε περίπτωση τα βασικά υλικά παραμένουν άγνωστα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο