Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να φτιάξετε vegan μπέικον από… μπανάνες!

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠως να φτιάξετε vegan μπέικον από... μπανάνες!
spot_img

Μια θρεπτική και οικολογική συνταγή.

   Αν είστε vegan αλλά ακόμη σας αρέσει το μπέικον, υπάρχει εναλλακτική και είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η συνταγή για vegan μπέικον από την Carleigh Bodrug του PlantYou, φτιαγμένη με φλούδες μπανάνας, ίσως είναι η λύση. Πρόκειται για μια δημιουργική και vegan εναλλακτική του παραδοσιακού μπέικον, που φτιάχνεται με μαρινάδα και στη συνέχεια ψήσιμο ή τηγάνισμα λωρίδων μπανανόφλουδας. Αυτή η μοναδική μέθοδος παρασκευής «μπέικον» φυτικής προέλευσης χρησιμοποιεί όλη τη μπανάνα και στοχεύει να αναπαράγει την καπνιστή γεύση και την τραγανή υφή του μπέικον χωρίς τη χρήση ζωικών προϊόντων. Επίσης είναι μια θρεπτική συνταγή, αφού όσον αφορά τη θρεπτική αξία, οι φλούδες της μπανάνας είναι πλούσιες σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνες Β6 και Β12, μαγνήσιο και κάλιο.

    Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

Συστατικά

  • 1 με 2 βιολογικές, ώριμες φλούδες μπανάνας καθαρισμένες (προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή και με 2 έως 4 βασιλικά μανιτάρια)

Για τη μαρινάδα:

  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
  • ½ κουταλάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρίζα αλατιού

Οδηγίες

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Εάν χρησιμοποιείτε φλούδες μπανάνας, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε (και να πετάξετε) όποια σάρκα έχει απομείνει στην εσωτερική επένδυση. Κόψτε τις φλούδες της μπανάνας σε περίπου τέσσερις λωρίδες ανά φλούδα.

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεσαίου μεγέθους πιάτο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας καλά. βυθίζουνε τις μπανανόφλουδες στη μαρινάδα και μουλιάζουμε για 10 λεπτά έως μία ώρα. Μεταφέρουμε τις μαριναρισμένες φλούδες στο έτοιμο ταψί και αλείφουμε με περισσότερη μαρινάδα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές, γυρίζοντας μέχρι τη μέση. Σερβίρετε αμέσως.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα