Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δηλητηριάσεις δεκάδων μαθητών στη Ιταλία από ντοματίνια που διανεμήθηκαν στο πλαίσιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔηλητηριάσεις δεκάδων μαθητών στη Ιταλία από ντοματίνια που διανεμήθηκαν στο πλαίσιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών!
spot_img

Η προώθηση της υγιεινής διατροφής οδήγησε σε εκατοντάδες τροφικές δηλητηριάσεις.

Μαθητές ηλικίας από 6 έως 11 ετών από δημοτικά σχολεία της Ιταλικής επαρχίας Μοντένα υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από ντοματίνια που διανεμήθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας «Φρούτα και λαχανικά στα σχολεία». Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Γεωργίας, Επισιτιστικής Κυριαρχίας και Δασών, και στα σχολεία που συμμετείχαν, μοιράστηκαν μισό κιλό δίσκοι με φρέσκα ντοματίνια και δόθηκαν στα παιδιά για σνακ. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει μια βιώσιμη προσέγγιση, ευαισθητοποιώντας τους μαθητές για την ισορροπημένη διατροφή.

 Οι πρώτες αναφορές ξεκίνησαν από τα δημοτικά σχολεία Emilio Po και Galilei, όπου 132 μαθητές και 7 δάσκαλοι υπέφεραν από ασθένειες συμβατές με τροφική δηλητηρίαση και, δύο μαθητές εισήχθησαν στο νοσοκομείο απ’ όπου έλαβαν εξιτήριο μετά από λίγες ώρες. Στο Forlì 40 παιδιά εμφάνισαν ναυτία, έμετο, διάρροια και συμπτώματα στομαχόπονου, ένα παιδί στο Ρίμινι, 20 στη Φαέντζα και μερικά κρούσματα επίσης στην Τσεζένα.

Στο έργο «Φρούτα και λαχανικά στα σχολεία» προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, δίνουν οπωρολαχανικά όχι εταιρείες όπως γινόταν πέρυσι, αλλά αγρότες. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Emilia-Romagna πρόκειται για μη επιστρεφόμενες συνεισφορές έως και 90% των δαπανών προμήθειας και διανομής φρούτων και λαχανικών σε μαθητές δημοτικών σχολείων, καθώς και συνοδευτικές εκπαιδευτικές δράσεις, όπως μαθήματα γευσιγνωσίας, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε αγροκτήματα και δράσεις ενημέρωσης για τη γεωργία, την υγεία διατροφικές συνήθειες και εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το έργο ανεστάλη από τις αρχές προληπτικά «εν αναμονή της αξιολόγησης των μέτρων που υιοθετήθηκαν για να εγγυηθεί η ποιότητα, η καταλληλότητα και η συμμόρφωση των προϊόντων που διανέμονται».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Αύγουστο του 2022 και έως τις 12 Ιουλίου 2023, 92 περιπτώσεις Salmonella Senftenberg, από ντοματίνια, σημειώθηκαν στην Αυστρία (5), στο Βέλγιο (4), στην Τσεχία (4), στην Εσθονία (1), στη Φινλανδία (12). ), Γαλλία (16), Γερμανία (26), Ιρλανδία (1), Ολλανδία (5), Νορβηγία (1), Σουηδία (11), Ηνωμένο Βασίλειο (4) και Ηνωμένες Πολιτείες (2). Ένας ασθενής πέθανε από τη μόλυνση.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο