Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
32 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτοποριακές πρακτικές διαχείρισης και ασφαλούς χρήσης χημικών ουσιών

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΠρωτοποριακές πρακτικές διαχείρισης και ασφαλούς χρήσης χημικών ουσιών
spot_img

To ευρωπαϊκό έργο LIFEChemBee αι στο οποίο δραστηριοποιούνται ο εθελοντικός οργανισμός ECOCITY, εταίρος του έργου στην Ελλάδα καθώς και οι πρότυποι δήμοι Βριλησσίων και Ραφήνας-Πικερμίου.

Θέματα διαχείρισης και ασφαλούς χρήσης χημικών ουσιών αποτέλεσαν το επίκεντρο των συζητήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFEChemBee και στο οποίο δραστηριοποιούνται ο εθελοντικός οργανισμός ECOCITY, εταίρος του έργου στην Ελλάδα καθώς και οι πρότυποι δήμοι Βριλησσίων και Ραφήνας-Πικερμίου. Την αντιπροσωπεία φιλοξένησε ο Δήμος του Ελσίνκι.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων, παρουσιάστηκε το μοντέλο λειτουργίας των Οικο-υποστηρικτών, το οποίο εμπνεύστηκε και εφαρμόζει εδώ και 18 χρόνια ο Δήμος του Ελσίνκι, με στόχο την ευαισθητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων και της διοίκησης όσο αφορά σε βιώσιμες, φιλο-περιβαλλοντικές στρατηγικές και δράσεις. Οι πρωτοποριακοί Δήμοι της Ελλάδας και της Γαλλίας που συμμετέχουν στο έργο και φιλοδοξούν να εφαρμόσουν πρώτοι στις χώρες τους ανάλογα κριτήρια και μοντέλα λειτουργίας εμπνεύστηκαν και εξοικειώθηκαν με τις καλές πρακτικές που οδηγούν σε απτές ενέργειες και αλλαγές συμπεριφοράς, καταναλωτικών μοντέλων και προτύπων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων του Ελσίνκι, καθώς και επίσκεψη μελέτης σε πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής με πλήρη οικολογική πιστοποίηση. Η σημασία των κριτηρίων σχετικά με τις επικίνδυνες χημικές ουσίες στις δημόσιες προμήθειες κατά την κατασκευή και λειτουργία δημόσιων κτηρίων και δομών αναδείχθηκε, ενώ συζητήθηκαν δυσκολίες και πιθανά εμπόδια αλλά και οι τρόποι να προσπελαστούν και να παρακαμφθούν.

Η εξωστρέφεια, η ευαισθητοποίηση και το ανοιχτό πνεύμα των ελληνικών και γαλλικών Δήμων που συμμετείχαν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για εποικοδομητική συνέχεια της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών προς όφελος της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η πρωτοποριακή εφαρμογή αναμένεται να μεταλαμπαδευτεί ως γνώση και εμπειρία και σε άλλους δήμους της Ελλάδας, με σκοπό τη συνέχιση και τη μεγαλύτερη διάχυση στην κοινωνία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα