Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ροζ λεμονάδα: Η τάση που προκαλεί πανδαιμόνιο και η ραγδαία αύξηση

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΡοζ λεμονάδα: Η τάση που προκαλεί πανδαιμόνιο και η ραγδαία αύξηση
spot_img

Από που προήλθε η ιδέα αυτή;

    Η αναζήτηση καινούριων και πολυεπίπεδων γεύσεων από τους καταναλωτές, έχει οδηγήσει στην ανάδειξη μιας νέας τάσης στο χώρο των αναψυκτικών που μετρά εκατοντάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια προβολές. Μπορεί η προέλευση της ροζ λεμονάδας να παραμένει θολή, ωστόσο η παρουσία της στα τρόφιμα και τα ποτά έχει αυξηθεί με τις κοινωνικές συζητήσεις γύρω από τη γεύση να αυξάνεται κατά 34,72% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tastewise. Επιπλέον το 3,85% των εστιατορίων προσφέρουν Pink Lemonade στο μενού τους. Δημητριακά, μπισκότα, κέικ, φράουλα, χυμός φρούτων είναι τα πιο trendy συνοδευτικά για τη ροζ λεμονάδα.

Yπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει ροζ η λεμονάδα. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την προσθήκη χυμού κράνμπερι, αλλά μπορεί να γίνει και με προσθήκη χυμού φράουλας ή βατόμουρου.

    Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η ανάπτυξη του εμπορίου πάγου ώθησε την ανάπτυξη των δροσιστικών ποτών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Μερικοί πιστεύουν ότι η προέλευση της ροζ λεμονάδας είχε τις ρίζες της στο τσίρκο, είτε από τον Henry E.Allot από το Σικάγο, ο οποίος το 1879 κατά λάθος έριξε κόκκινες καραμέλες κανέλας σε λεμονάδα είτε από τον Pete Conklin, που όταν του τελείωσε το νερό για τη λεμονάδα, πήγε στη βρώμικη μπανιέρα που χρησιμοποιούσε για να ξεπλύνει το ροζ χρώμα του καλλιτέχνη.

    Στο πιο βασικό της επίπεδο, η λεμονάδα γίνεται με ζάχαρη, νερό και λεμόνια. Έπειτα το σιρόπι γρεναδίνης, φράουλας ή βατόμουρου προστίθεται συνήθως για να αποδώσει το ροζ χρώμα. Στο μεταξύ, υπάρχει σε μια πληθώρα συνταγών, από εμπλουτισμένη με φρούτα, φαγωμένη σαν γρανίτα και φυσικά σε συνταγές για cocktails. Η δημιουργία της pink grapefruit soda μάλιστα, από τη μια ώθησε την ανάδειξη των ροζ αναψυκτικών ακόμη περισσότερο, και από την άλλη αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το αγαπημένο μεξικανικό cocktail Paloma. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο