Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

COSMOCERT: Διαπίστευση ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17029-ΕΛΟΤ ΕΝ/ISO 14065 (ΕΛΟΤ EN ISO 14064-1)

ΑρχικήΠιστοποίησηCOSMOCERT: Διαπίστευση ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17029-ΕΛΟΤ ΕΝ/ISO 14065 (ΕΛΟΤ EN ISO 14064-1)
spot_img

Επαλήθευση Εκθέσεων Εκπομπών και Απορροφήσεων ΑτΘ από την COSMOCERT.

Δελτίο Τύπου COSMOCERT

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπίστευση της COSMOCERT από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Ε.ΣΥ.Δ κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17029:2019 και ISO 14065:2020 ως Φορέας Επικύρωσης/Επαλήθευσης (Αρ. Πιστ.1401) για την επαλήθευση εκθέσεων εκπομπών και απορροφήσεων Αερίων του Θερμοκηπίου (Greenhouse Gases, ΑτΘ) σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14064-1:2019- Αέρια Θερμοκηπίου: Προγράμματα για την ποσοτικοποίηση και την υποβολή εκθέσεων εκπομπών και απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου. Το ISO 14064-1 είναι ένα διεθνές πρότυπο καθοδήγησης ποσοτικοποίησης και αναφοράς των εκπομπών και απορροφήσεων ΑτΘ σε επίπεδο οργανισμού, που ενσωματώνει τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, (Εθνικός Κλιματικός Νόμος αρ.4936/2022) καθώς και τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς στο πλαίσιο προώθησης της βιωσιμότητας. Η επαλήθευση εκπομπών ΑτΘ σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14064-1 απευθύνεται σε όλους τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους, δημόσιους και ιδιωτικούς, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλλουν έκθεση αναφοράς των εκλυόμενων ΑτΘ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Εθνικός Κλιματικός Νόμος αρ.4936/2022) ή που επιθυμούν να εκπονήσουν έκθεση αναφοράς κατόπιν ζήτησης ενδιαφερόμενων μερών (επενδυτές, πελάτες, προμηθευτές). Τα οφέλη ενός οργανισμού από την επαλήθευση εκπομπών ΑτΘ σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14064-1 είναι πολλαπλά, καθώς τεκμηριώνεται η συμμόρφωση με ισχύουσες νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις για οργανισμούς που εμπίπτουν σε αντίστοιχο πλαίσιο, ή/και απαιτήσεις πελατών, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται έμπρακτα και με διαφάνεια η βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης.

Πληροφορίες : Τμήμα Επαληθεύσεων Εκπομπών ΑτΘ

Μαριαλένα Κανελλοπούλου/ Κατερίνα Τσελά Τηλ.: 2106712855 Email: m.kanel@cosmocert.gr / a.tsela@cosmocert.gr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα