Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσα χημικά τρώμε και πίνουμε κάθε μέρα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠόσα χημικά τρώμε και πίνουμε κάθε μέρα;
spot_img

Αχ, αυτές οι άβολες ερωτήσεις…

Σας έχω πει ότι αγαπώ την διδασκαλία, τους φοιτητές μου τους θεωρώ πνευματικά παιδιά μου.

Έτσι, στο αμφιθέατρο τους κάνω την ερώτηση του τίτλου… “Πόσες χημικές ενώσεις (κατά πλειοψηφία τοξικές!) καταναλώνουμε κάθε μέρα μέσω της διατροφής μας;

Σχετικά με αυτό, δημοσιεύθηκε στους Irish Times https://www.irishtimes.com/opinion/2024/06/04/have-you-handled-toxic-chemicals-in-the-past-24-hours-probably. Σύμφωνα με το άρθρο όταν λέμε χημικές ουσίες δεν εννοούμε βαρέλια πράσινης γλίτσας αλλά χημικά που βρίσκονται σε πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης και μάλιστα πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δράσης για τα Παρασιτοκτόνα (PAN Europe) αποκάλυψε μια απότομη αύξηση της μόλυνσης των ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών με υπολείμματα φυτοφαρμάκων από την προβληματική χημική ομάδα υπερφθοροαλκυλ και πολυφθοροαλκυλικών ουσιών (PFAS), κοινώς γνωστή ως «για πάντα χημικά » λόγω της επιμονής τους στο περιβάλλον.

Το ενδιαφέρον άρθρο είναι πίσω από paywall, αλλά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

https://funfood16.blogspot.com/2024/06/have-you-handled-toxic-chemicals-in.html

Τροφή για σκέψη…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο