Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσα χημικά τρώμε και πίνουμε κάθε μέρα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠόσα χημικά τρώμε και πίνουμε κάθε μέρα;
spot_img

Αχ, αυτές οι άβολες ερωτήσεις…

Σας έχω πει ότι αγαπώ την διδασκαλία, τους φοιτητές μου τους θεωρώ πνευματικά παιδιά μου.

- Advertisement -

Έτσι, στο αμφιθέατρο τους κάνω την ερώτηση του τίτλου… “Πόσες χημικές ενώσεις (κατά πλειοψηφία τοξικές!) καταναλώνουμε κάθε μέρα μέσω της διατροφής μας;

Σχετικά με αυτό, δημοσιεύθηκε στους Irish Times https://www.irishtimes.com/opinion/2024/06/04/have-you-handled-toxic-chemicals-in-the-past-24-hours-probably. Σύμφωνα με το άρθρο όταν λέμε χημικές ουσίες δεν εννοούμε βαρέλια πράσινης γλίτσας αλλά χημικά που βρίσκονται σε πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης και μάλιστα πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δράσης για τα Παρασιτοκτόνα (PAN Europe) αποκάλυψε μια απότομη αύξηση της μόλυνσης των ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών με υπολείμματα φυτοφαρμάκων από την προβληματική χημική ομάδα υπερφθοροαλκυλ και πολυφθοροαλκυλικών ουσιών (PFAS), κοινώς γνωστή ως «για πάντα χημικά » λόγω της επιμονής τους στο περιβάλλον.

Το ενδιαφέρον άρθρο είναι πίσω από paywall, αλλά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

https://funfood16.blogspot.com/2024/06/have-you-handled-toxic-chemicals-in.html

Τροφή για σκέψη…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα