Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
29 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ομαδική αγωγή για τους θανάτους και τα θύματα της θανατηφόρας τοξίνης Bongkrekic acid σε εστιατόριο στην Ταϊβάν

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟμαδική αγωγή για τους θανάτους και τα θύματα της θανατηφόρας τοξίνης Bongkrekic acid σε εστιατόριο στην Ταϊβάν
spot_img

Συσπείρωση καταναλωτών για τις οικογένειες των θυμάτων της δηλητηρίασης.

   Μια ομάδα 30 καταναλωτών στην Ταϊβάν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμπεριληφθούν σε μια ομαδική αγωγή για αποζημίωση, μετά από το θανατηφόρο ξέσπασμα τροφικής δηλητηρίασης τον περασμένο Μάρτιο, από τη θανατηφόρα τοξίνη Bongkrekic acid (BA), που παράγεται από το βακτήριο Burkholderia gladioli pathovar cocovenenans. Το περιστατικό στοίχισε τη ζωή συνολικά σε έξι ανθρώπους και άφησε 24 θύματα με ελαφρά ή σοβαρά τραύματα, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Καταναλωτών.

   Το περιστατικό έλαβε χώρα στα μέσα Μαρτίου, όταν εννέα άτομα που δείπνησαν σε ένα υποκατάστημα του μαλαισιανού εστιατορίου Polam Kopitiam εμφάνισαν συμπτώματα μέσα σε 12 ώρες και δύο από αυτούς πέθαναν. Συνολικά 35 άτομα αρρώστησαν αφού έφαγαν στο εστιατόριο, εκ των οποίων τα τρία χρειάστηκαν θεραπεία εντατικής θεραπείας με το πιο πρόσφατο θάνατο μεταξύ τους. Ο ένας από τους δύο ασθενείς που βρίσκονται ακόμη στην εντατική έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, ενώ ο άλλος παραμένει υπό θεραπεία. Η εξέταση από ειδικούς από το Τμήμα Ιατροδικαστικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν αποκάλυψε την παρουσία Bongkrekic acid στο αίμα ενός από τους νεκρούς, σηματοδοτώντας την πρώτη ανίχνευση της τοξίνης στην Ταϊβάν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Infection. Όλοι οι ασθενείς με σοβαρή ασθένεια βρέθηκαν θετικοί στο Bongkrekic acid.

   Η πηγή της επιδημίας η bongkrekic acid, βρέθηκε σε δείγματα κοπράνων από τον σεφ του εστιατορίου. Δείγματα που ελήφθησαν από τα χέρια του σεφ τρεις ημέρες νωρίτερα φέρεται επίσης να βρέθηκαν θετικά για την τοξίνη. Ωστόσο κανένα δείγμα φαγητού από το εστιατόριο ή τους προμηθευτές του, συμπεριλαμβανομένων δύο ειδών noodles ρυζιού και φύλλων pandan, δεν έδειξε μόλυνση.

  Τα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια, ναυτία και έμετος, είναι τα πιο κοινά αρχικά σημάδια δηλητηρίασης, ακολουθούμενα από νευρολογικά συμπτώματα, όπως γενικευμένη αδιαθεσία, ίλιγγο, πονοκέφαλο, ευερεθιστότητα, σπασμούς και απώλεια συνείδησης. Η ασθένεια εξελίσσεται ταχέως, οδηγώντας σε ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του ήπατος και των νεφρών. Δεν υπάρχει αντίδοτο για τη δηλητηρίαση από Bongkrekic acid και δεν υπάρχουν τυποποιημένα πρωτόκολλα θεραπείας για τα προσβεβλημένα άτομα. Η φροντίδα του ασθενούς συνήθως περιλαμβάνει την παροχή συμπτωματικής ανακούφισης και υποστηρικτικών μέτρων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο