Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι αδιάθετες ποσότητες ντομάτας, στο επίκεντρο συνάντησης στη Περιφέρεια Κρήτης

ΑρχικήΝέαΟι αδιάθετες ποσότητες ντομάτας, στο επίκεντρο συνάντησης στη Περιφέρεια Κρήτης
spot_img

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της απορρόφησης των αδιάθετων ποσοτήτων ντομάτας στην παραγωγή ξυδιού.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ηρακλείου και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, με θέμα τις αδιάθετες ποσότητες ντομάτας στην περιοχή της Ιεράπετρας.

   Στόχος της συνάντησης, όπως επισημάνθηκε, ήταν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της απορρόφησης των αδιάθετων ποσοτήτων ντομάτας της Ιεράπετρας από την Ένωση Ηρακλείου, στο οξοποιείο της, για την παραγωγή ξυδιού. Συμφωνήθηκε μάλιστα και από τις δυο πλευρές να γίνει αρχικά πιλοτικά, με μια συγκεκριμένη ποσότητα, ώστε να διαπιστωθεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και η διάθεσή του στην αγορά.

   Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, σε δήλωση του ανέφερε, ότι «είναι σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους ώστε να μην χάνεται ο κόπος των παραγωγών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να αποκτήσουν μια υπεραξία και με τον τρόπο αυτό να επωφεληθεί και ο παραγωγός και ο μεταποιητής αλλά και οι καταναλωτές να έχουν ένα ποιοτικό προϊόν στην διάθεση τους».

   Σε δήλωση του ο Μύρων Χιλετζάκης, πρόεδρος των μικρών Συναιτεριστικών Οργανώσεων Ελλάδος και μέλος της ΕΑΣΗ, ανέφερε ότι όλα τα αγροτικά προϊόντα βάσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. «Όλα τα υπολείμματα κηπευτικών προϊόντων θα πρέπει να υπόκεινται σε επεξεργασία είτε για ζωοτροφή είτε για ανθρώπινη χρήση. Τα υπολείμματα ντομάτας μπορούν να μας δώσουν ένα εξαιρετικό προϊόν, που είμαστε σίγουροι ότι θα το υιοθετήσει η αγορά της Κρήτης, το ντοματόξυδο. Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης με την ΕΑΣΗ Ηρακλείου και τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, να ξεκινήσει η πρώτη πιλοτική εφαρμογή επεξεργασίας ντομάτας και ξυδιού».

   Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γιάννης Γαϊτάνης, τόνισε ότι μετά την πρώτη επαφή «θα πρέπει να οργανωθεί ένα πιλοτικό στάδιο και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι θετικά για τους αγρότες μας».

   Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς και το μέλος Μύρων Χιλετζάκης. Εκ μέρους του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Γαϊτάνης, ο γεν. γραμματέας του συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης και ο ταμίας Μανώλης Καββουσανάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο