Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Βολές κατά του σουπερμάρκετ Iceland για την πώληση ανανάδων Del Monte που συνδέονται με βία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒρετανία: Βολές κατά του σουπερμάρκετ Iceland για την πώληση ανανάδων Del Monte που συνδέονται με βία
spot_img

Επίθεση από το TBIJ ότι εξακολουθεί να πουλά προϊόντα της Del Monde παρά την αρχική δήλωση για το αντίθετο.

   Προϊόντα Del Monte συνεχίζει να πουλά το Βρετανικό σούπερ μάρκετ Iceland, το οποίο προμηθεύεται ανανά από αγρόκτημα στην Κένυα όπου οι φρουροί κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και σκότωσαν ύποπτους κλέφτες, σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας the bureau investigates. Ωστόσο, παρά την πρόσφατη δήλωση του σούπερ μάρκετ που επιβεβαίωσε το γεγονός, πριν από δύο εβδομάδες, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έκρηξη βίας κοντά στη φυτεία Thika του Del Monte, ένας εκπρόσωπος του Iceland είπε στο TBIJ ότι δεν είχε απόθεμα προϊόντων από τις εν λόγω φάρμες.

  Στις αρχές του έτους, ακτιβιστές υπέβαλαν μήνυση κατά της Del Monte, καθώς συνδέθηκε με κατηγορίες για φόνους και επιθέσεις στην τεράστια φυτεία ανανά που διαθέτει, κοντά στο Ναϊρόμπι. Σε περιστατικό προ ολίγων μηνών, η αστυνομία της Κένυας πραγματοποίησε έρευνα για τους ύποπτους θανάτους τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να κλέψουν ανανάδες από τη φάρμα Del Monte κοντά στην Thika, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Τον Μάρτιο, η Ντελ Μόντε ανακοίνωσε ότι απέλυσε 214 φρουρούς και προσέλαβε την εταιρεία ασφαλείας G4S. Πρόσφατα, ωστόσο, σύμφωνα με το TBIJ,ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις σε κοντινά χωριά καθώς κλέφτες ανανά συγκρούστηκαν με τους νέους φρουρούς της G4S της φάρμας και την τοπική αστυνομία. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι – μεταξύ των οποίων τρεις περαστικοί – τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς και σφαίρες από καουτσούκ σε μια σειρά επεισοδίων που ακολούθησαν επιδρομές στη φυτεία στα τέλη Μαΐου.

   Ένας εκπρόσωπος του Iceland δήλωσε: «Οι αγοραστές μας παραμένουν σε τακτικό διάλογο με την Del Monte και εξετάζουν τα προϊόντα που διατίθενται αυτήν τη στιγμή στα καταστήματά μας. Το Iceland έχει εφαρμόσει διεξοδικές διαδικασίες για να διασφαλίσει ότι τα υψηλά μας πρότυπα πληρούνται σε όλες τις σειρές προϊόντων και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την κατάσταση».

   Αρκετά σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων των Tesco, Waitrose και Asda, σταμάτησαν να αποθηκεύουν κονσερβοποιημένο ανανά Del Monte από την Κένυα μετά την αρχική έρευνα του TBIJ, την οποία η εταιρεία φρούτων είπε ότι έλαβε «εξαιρετικά σοβαρά» και θα ερευνήσει. Πιο πρόσφατα, οι Sainsbury’s και Morrisons είπαν στο TBIJ ότι δεν προμηθεύονταν πλέον από την Del Monte Kenya.

   Η τροποποιημένη δήλωση του Iceland σημαίνει ότι είναι πλέον το τελευταίο γνωστό σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου που διαθέτει κονσερβοποιημένα προϊόντα ανανά Del Monte από την Κένυα. Στο μεταξύ, όταν κλήθηκε να λογοδοτήσει για την ανακρίβεια της αρχικής δήλωσης, το σούπερ μάρκετ την απέδωσε σε «ανθρώπινο λάθος», το οποίο είπε ότι αντιμετώπισε αμέσως και με διαφάνεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο