Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τροφές που πρέπει να τρώνε οι άνθρωποι για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι τροφές που πρέπει να τρώνε οι άνθρωποι για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου
spot_img

Ο “χρυσός αριθμός” των φυτικών τροφών, για μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.

   Κατά καιρούς, επιστήμονες τροφίμων, ενθαρρύνουν την κατανάλωση διαφόρων τροφών που μπορεί να συνδέονται με καλύτερη υγεία, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Άλλοι τάσσονται  υπέρ της μεσογειακής διατροφής, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επίσης ξηρούς καρπούς, δημητριακά, όσπρια κ.α. Ο Tim Spector, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου και επιστημονικός συνιδρυτής της ZOE, δεν είναι μακρυά από αυτό, ωστόσο προτείνει επίσης την κατανάλωση 30 διαφορετικών φρούτων και λαχανικών την εβδομάδα. Ο ίδιος εκτιμά ότι μια ποικίλη διατροφή γεμάτη με διαφορετικά τρόφιμα θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και να σας κρατήσει χαρούμενους στα τελευταία σας χρόνια.

   Αυτός ο νέος στόχος δεν περιλαμβάνει μόνο φρούτα και λαχανικά, αλλά και δημητριακά ολικής αλέσεως όπως βρώμη και καστανό ρύζι, όσπρια όπως φακές και φασόλια, καθώς και ξηρούς καρπούς, σπόρους, βότανα και μπαχαρικά. Η ιδέα είναι ότι μια πιο ποικιλόμορφη διατροφή αυξάνει τις πιθανότητές σας να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

  Στη λίστα, περιλαμβάνονται επίσης και άλλα τρόφιμα όπως ο καφές και η μαύρη σοκολάτα με 70% ή περισσότερο κακάο, καθώς προέρχονται τεχνικά από σπόρους. Το τόφου, φτιαγμένο από σόγια, περιλαμβάνεται επίσης. Το να τρώτε το ίδιο φαγητό δύο φορές δεν μετράει, αλλά μετράει το να τρώτε το ίδιο φαγητό με διαφορετικό χρώμα. Έτσι, η κόκκινη και η πράσινη πιπεριά θα θεωρούνταν δύο ξεχωριστές τροφές.

   Ο διάσημος σεφ Hugh Fearnley-Whittingstall συμφωνεί επίσης σε αυτό. Μιλώντας στο Morning Live του BBC, προτρέπει επίσης τους ανθρώπους να τρώνε 30 διαφορετικά φυτικά τρόφιμα την εβδομάδα, περιλαμβανομένων εκτός από φρούτα και λαχανικά και άλλων φυτικών συστατικών όπως όσπρια, ξηροί καρποί, σπόροι.

   Ο Hugh, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με πρόλογο από τον ίδιο τον καθηγητή Spector, αποκάλυψε το πώς η επιστήμη εντόπισε τον αριθμό 30 ως τον χρυσό αριθμό των φυτικών ποικιλιών που πρέπει να στοχεύουν οι καταναλωτές κάθε εβδομάδα. Ο σεφ εξήγησε, πως η αρχική μελέτη εξέταζε εάν οι χορτοφάγοι, οι vegan ή οι παμφάγοι είχαν το πιο υγιές μικροβίωμα του εντέρου και τα καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, και στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν να βρουν καμία διαφορά μεταξύ τους. Αλλά επειδή 11.000 άτομα στη μελέτη είχαν κρατήσει σχολαστικά αυτά τα ημερολόγια τροφίμων γράφοντας όλα όσα έτρωγαν, όσο περισσότερα φυτά έτρωγαν, τόσο πιο υγιές ήταν το μικροβίωμα του εντέρου τους και τόσο καλύτερα τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τους».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κονσέρβες: Τι συμβαίνει με τις καρκινογόνες επικαλύψεις

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία ακόμη και σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως αποδεκτές.

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο