Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έκκληση σε πελάτες εστιατορίου στη ΝΥ να παρακολουθήσουν για πιθανά συμπτώματα Ηπατίτιδας Α

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΈκκληση σε πελάτες εστιατορίου στη ΝΥ να παρακολουθήσουν για πιθανά συμπτώματα Ηπατίτιδας Α
spot_img

Κρούσμα μόλυνσης από τον ιό της ηπατίτιδας Α σε εργαζόμενο εστιατορίου στη Νέα Υόρκη.

Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Cortland στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό της ηπατίτιδας Α σε έναν εργαζόμενο σε τοπικό εστιατόριο. Το CCHD ειδοποιήθηκε ότι ένας χειριστής τροφίμων που εργάζεται στο Queen Subs διαγνώστηκε με τον ιό της ηπατίτιδας Α. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλός, αλλά συνιστούν σε όσους έφαγαν ή ήπιαν οτιδήποτε στο κατάστημα μεταξύ 20 Ιουνίου και 3 Ιουλίου, μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστούν ή να παρακολουθήσουν τα συμπτώματα.

Σε ανάρτησή του στο FB το εστιατόριο ενημέρωσε τους πελάτες και επιβεβαίωσε ότι ένας υπάλληλος διαγνώστηκε με Ηπατίτιδα Α. «Πρόκειται για ένα μόνο περιστατικό, με έναν μόνο υπάλληλο. Έχω έρθει σε στενή επαφή με το Υπουργείο Υγείας της Κομητείας Cortland σχετικά με αυτό. Υπάρχει χαμηλός κίνδυνος για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές μας, αλλά θέλουμε να είστε όλοι ενήμεροι. Το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε ένα δελτίο με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες/ ώρες πιθανής έκθεσης και πληροφορίες για να επικοινωνήσετε μαζί τους για πληροφορίες σχετικά με την Ηπατίτιδα Α. Υπάρχει εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Α και το Υπουργείο Υγείας της Κομητείας Cortland σας το προσφέρει, εάν αισθάνεστε ότι μπορεί να έχετε εκτεθεί. Ενθαρρύνω το προσωπικό μου (και τους μελλοντικούς υπαλλήλους) να κάνουν το εμβόλιο» ανέφερ η ανάρτηση του εστιατορίου.

Παρόλο που ο κίνδυνος για τους θαμώνες του Queen Subs είναι χαμηλός, λόγω μεγάλης προσοχής, το Υπουργείο Υγείας της κομητείας θα προσφέρει εμβόλιο ηπατίτιδας Α σε όσους δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό ανέφερε το CCHD. Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Α είναι αποτελεσματικό εάν χορηγηθεί εντός δύο εβδομάδων (14 ημερών) από την έκθεση.

Συμπτώματα ηπατίτιδας Α:

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως εντός 28 ημερών από την έκθεση, με εύρος από 15 έως 50 ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν

● Κίτρινο δέρμα ή μάτια

● Έλλειψη όρεξης, στομαχικές διαταραχές, πόνος στο στομάχι, έμετος, διάρροια

● Πυρετός

● Σκούρα ούρα ή ανοιχτόχρωμα κόπρανα

● Πόνος στις αρθρώσεις

● Κόπωση

Η ηπατίτιδα Α μεταδίδεται με την κατανάλωση τροφών ή ποτών ή με τη χρήση σκευών που έχουν χειριστεί μολυσμένα άτομα. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο με την κατάποση κάτι που έχει έχει μολυνθεί από το μολυσμένο άτομο. Ο ιός δεν μεταδίδεται με την  περιστασιακή επαφή, όπως το να κάθεστε μαζί.

Τα άτομα που νοσούν από ηπατίτιδα Α μπορεί να αισθάνονται άρρωστα για μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, αλλά συνήθως αναρρώνουν πλήρως και δεν έχουν μόνιμη ηπατική βλάβη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ηπατίτιδα Α μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια και ακόμα και θάνατο. Αυτό είναι πιο συχνό σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και σε άτομα με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ως χρόνια ηπατική νόσο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο